Διεθνή

Ξεκίνησε η ρωσική επίθεση μεγάλης κλίμακας στο Donbass της Ουκρανίας

Ξεκίνησε η ρωσική επίθεση μεγάλης κλίμακας στο Donbass της Ουκρανίας
Οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν μια νέα φάση μεγάλης κλίμακας επιθετικών επιχειρήσεων στην ανατολική Ουκρανία στις 18 Απριλίου, με σκοπό την κατάληψη του συνόλου των περιφερειών του Donetsk και του Luhansk
Η επίθεση μεγάλης κλίμακας των ρωσικών δυνάμεων στο Donbass της Ανατολικής Ουκρανίας ξεκίνησε στις 18 Απριλίου 2022.
Οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν μια νέα φάση μεγάλης κλίμακας επιθετικών επιχειρήσεων στην ανατολική Ουκρανία στις 18 Απριλίου, με σκοπό την κατάληψη του συνόλου των περιφερειών του Donetsk και του Luhansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνουν ενισχύσεις —συμπεριλαμβανομένων τόσο των νεοανεπτυγμένων μονάδων όσο και των μονάδων που αποσύρθηκαν από τη βορειοανατολική Ουκρανία—στον άξονα Donbass.
 

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν μεγάλης κλίμακας επιθέσεις με επίκεντρο το Rubizhne, την Popasna και τη Marinka με βαριά υποστήριξη πυροβολικού στις 18 Απριλίου.

Η ρωσική επίθεση στα ανατολικά θα είναι σε θέση να φθείρει τους Ουκρανούς και ταυτόχρονα να επιτύχουν εδαφικά κέρδη.
Οι ρωσικές δυνάμεις δεν έκαναν την επιχειρησιακή παύση που ήταν πιθανότατα απαραίτητη για την ανασύσταση και την κατάλληλη ενσωμάτωση μονάδων που αποσύρθηκαν από τη βορειοανατολική Ουκρανία στις επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία.
Οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί σίγουρα να είναι σε θέση να καταστρέψουν τις ουκρανικές θέσεις στην ανατολική Ουκρανία μέσω της μεγάλης συγκέντρωσης ισχύος πυρός και του τεράστιου βάρους της αριθμητικής υπεροχής, αλλά πιθανότατα με υψηλό κόστος.
Οι ουκρανικές τακτικές απώλειες δεν θα σήμαιναν το τέλος της επίθεσης στην ανατολική Ουκρανία, πολύ περισσότερο το τέλος του πολέμου στο σύνολό του.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης