Χρηματιστήριο & Αγορές

Τράπεζα Πειραιώς: Πώς θα υπερτριπλασιάσει τα κέρδη με προμήθειες, μείωση κόστους και ψηφιακή τράπεζα

Τράπεζα Πειραιώς: Πώς θα υπερτριπλασιάσει τα κέρδη με προμήθειες, μείωση κόστους και ψηφιακή τράπεζα
Το 2021 η Τράπεζα “καθάρισε” το βιβλίο της φθάνοντας τον Δείκτη μη εξυπηρετούμενων στο 13% από 45%
Σε κερδοφορία μέσων ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (Return oaΤBV) 12% ή 700 εκατ. ευρώ το 2025 στοχεύει με το επιχειρηματικό της πλάνο, η Τράπεζα Πειραιώς, έχοντας ως άξονες την αύξηση εσόδων από προμήθειες ( διαχείριση κεφαλαίων ), την αύξηση εσόδων από τόκους και την περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους.
Για να φθάσει στα 700 εκατ. ευρώ, η τράπεζα ξεκινά το 2021 από μια βάση RoTBV 200 εκατ. ευρώ, και ήδη ενημέρωσε τους επενδυτές. 
 
To αποτέλεσμα του επιχειρηματικού σχεδίου θα είναι η διανομή αξίας στους μετόχους του 35% των κερδών το 2025 και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες ενδέχεται να πραγματοποιηθεί νωρίτερα η διανομή, σε ποσοστό όμως 20% των κερδών.
Το επιχειρηματικό πλάνο της Τράπεζας Πειραιώς, όπως είπε ο Ceo της κ. Χρ. Μεγάλου έτυχε θερμής υποδοχής και παρουσιάστηκε δια ζώσης σε περισσότερους από 80 επενδυτές σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Βοστώνη για πρώτη φορά μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 1,4 δισ. ευρώ.
Το 2021 η Τράπεζα “καθάρισε” το βιβλίο της φθάνοντας τον Δείκτη μη εξυπηρετούμενων στο 13% από 45% το 2020 – ενώ μέχρι το τέλος έτους προβλέπεται να φθάσει το 8-9% με δυο τιτλοποιήσεις.
Σύμφωνα με τον κ. Μεγάλου, μετά την δραστική μείωση των ΝPE’S, η τράπεζα μπορεί να περάσει την φάση στης ανάπτυξης.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης