Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell (Fed): Απολύτως απαραίτητη η μείωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ - Αύξηση επιτοκίων 50 μ.β. τον Μάιο, στο 0,75%

Powell (Fed): Απολύτως απαραίτητη η μείωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ - Αύξηση επιτοκίων 50 μ.β. τον Μάιο, στο 0,75%
Eπιθετικής τιθάσευση του πληθωρισμού προανήγγειλε ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell
Την αποφασιστικότητα της ομοσπονδιακής τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (Fed) να τιθασεύσει τον πληθωρισμό διατράνωσε με ομιλία του την Πέμπτη 21 Απριλίου ο διοικητής Jerome Powell... προαναγγέλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο πιο επιθετικές κινήσεις σε επίπεδο νομισματικής πολιτικής τον επόμενο μήνα… 

Ως είναι ευνόητο, ο πρόεδρος της Fed επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητα της κεντρικής τράπεζας να μειώσει τον πληθωρισμό με πιθανές επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων το συντομότερο τον επόμενο μήνα.

«Είναι σκόπιμο, κατά την άποψή μου, να κινηθούμε λίγο πιο γρήγορα για την αύξηση των επιτοκίων, είπε κατά τη διεξαγωγή τηλεσυνεδρίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
«Πιστεύω επίσης ότι 50 μονάδες βάσης θα είναι στο τραπέζι στη συνάντηση του Μαΐου».
Ουσιαστικά, οι δηλώσεις του Powell ανταποκρίνονται στις προσδοκίες της αγοράς ότι η Fed θα απομακρυνθεί από τις συνηθισμένες αυξήσεις 25 μονάδων βάσης και θα κινηθεί πιο γρήγορα για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό, που «τρέχει» με τον ταχύτερο ρυθμό του εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια Μια μονάδα βάσης ισούται με 0,01 ποσοστιαίες μονάδες)

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης