Περιβάλλον

Βρετανία: Οι εκπομπές CO2 του ETS έφθασαν τους 107,8 εκατομμύρια τόνους το 2021

Βρετανία: Οι εκπομπές CO2 του ETS έφθασαν τους 107,8 εκατομμύρια τόνους το 2021

Oι συνολικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στη Βρετανία το 2020 υπολογίστηκαν σε περίπου 405,5 εκατομμύρια τόνους, μειωμένες κατά περίπου 10% σε σχέση με το προηγούμενο έτος

 

Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που καλύπτονται από το βρετανικό σύστημα εμπορίας εκπομπών (ETS) κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του το 2021 ήταν 107,8 εκατομμύρια τόνοι, ανακοίνωσε η Βρετανική Αρχή ETS.

Το ETS του Ηνωμένου Βασιλείου - ένα πρόγραμμα για την παροχή κινήτρων στους μεγάλους ρυπαντές να μειώσουν τις εκπομπές αναγκάζοντάς τους να αγοράσουν άδειες για την έκλυση CO2 - αντικατέστησε τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στο ETS της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Ιανουαρίου 2021.

Ισχύει για βιομηχανίες έντασης ενέργειας, τον τομέα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και τις αερομεταφορές. Η πρώτη φάση του UK ETS θα διαρκέσει έως το 2030.

Mείωση

Τα στοιχεία της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου δείχνουν ότι οι συνολικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στη Βρετανία το 2020 υπολογίστηκαν σε περίπου 405,5 εκατομμύρια τόνους, μειωμένες κατά περίπου 10% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, εκ των οποίων οι εκπομπές CO2 αποτελούσαν περίπου το 79% του συνόλου.

"Ως αποτέλεσμα των αλλαγών στην αεροπορία και στο σταθερό πεδίο εφαρμογής, οι εκπομπές ETS του Ηνωμένου Βασιλείου και οι εκπομπές στο πλαίσιο του EU ETS δεν είναι άμεσα συγκρίσιμες", δήλωσε η Αρχή ETS.

Σύμφωνα με το σύστημα της ΕΕ, οι εκπομπές για τους αερομεταφορείς καταγράφονται με βάση την προέλευση του αερομεταφορέα. Ωστόσο, σύμφωνα με το βρετανικό ETS , οι κανόνες αφορούν τις εσωτερικές πτήσεις, τις πτήσεις μεταξύ της χώρας και του Γιβραλτάρ και τις πτήσεις που αναχωρούν από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης