Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 2,5% για τον Nasdaq, 2,7% για τον S&P και 2,4% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 2,5% για τον Nasdaq, 2,7% για τον S&P και 2,4% για τον energy sector
981 μονάδες έχασε ο Dow

 

Απώλειες στη Wall Street την Παρασκευή, καθώς οι traders ζύγιζαν μια σειρά από εταιρικά αποτελέσματα και τα αυξανόμενα επιτόκια.


Ο Dow υποχώρησε 981 μονάδες, ή 2,82% στις 33,811μονάδες .
Ο S&P 500 υποχώρησε 2,77% στις 4,271 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 2,43% στις 579,90 μονάδες
Ο Nasdaq υποχώρησε κατά 2,55% στις 12,839 μονάδες.

Η πτώση της Παρασκευής ήταν η μεγαλύτερη για τον Dow από τις 7 Μαρτίου. Αυτές οι απώλειες οδήγησαν τον Dow σε πτώση 1,5% για την εβδομάδα, καταγράφοντας την τέταρτη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση και την ένατη, στις 11, εβδομάδα απωλειών.

Ο S&P 500 κατέγραψε  πτώση τριών εβδομάδων και υποχώρηση 2,5% σε εβδομαδιαία βάση μέχρι σήμερα . Ο Nasdaq ἐχασε 3,6% αυτή την εβδομάδα.

«Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα σημαντικών εκροών από μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια και μέρες όπως η σημερινή είναι απίθανο να αλλάξουν το κλίμα μελλοντικά» δήλωσε ο Brian Price, επικεφαλής διαχείρισης επενδύσεων για το Commonwealth Financial Network.

Οι εταιρείες που ανακοίνωσαν απογοητευτικά τριμηνιαία αποτελέσματα οδήγησαν την πτώση της αγοράς την Παρασκευή. Η HCA Healthcare σημείωσε υποχώρηση 20% και ήταν η μετοχή με τη χειρότερη απόδοση στον S&P 500. Η πτώση σημειώθηκε καθώς η εταιρεία δημοσίευσε αδύναμη προοπτική για τα κέρδη και τα έσοδα για ολόκληρο το έτος.

Αυτό οδήγησε άλλα ονόματα του κλάδου χαμηλότερα. Οι Υπηρεσίες Υγείας έχασαν 10%,. Η DaVita υποχώρησε σχεδόν 7% και η DexCom έπεσε 5,5%.

Οι μετοχές της Verizon υποχώρησαν 6% αφού η εταιρεία ανακοίνωσε απώλεια 36.000 μηνιαίων συνδρομητών τηλεφώνου το πρώτο τρίμηνο.

Οι μετοχές της Gap υποχώρησαν 19% καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η διευθύνουσα σύμβουλος του τμήματος Old Navy της, Nancy Green, αποχωρεί από την επιχείρηση αυτή την εβδομάδα. Η Gap μείωσε επίσης τις προοπτικές της για αύξηση των καθαρών πωλήσεων το 2022.

Οι μετοχές της Snap υποχώρησαν 1,7%, καθώς η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε έσοδα α' τριμήνου χαμηλότερα από τις προσδοκίες, ακόμη και μετά την έντονη αύξηση των καθημερινών χρηστών.

Η κίνηση της Παρασκευής ακολούθησε μια δραματική ανατροπή την Πέμπτη μετά την ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, που έπληξε το κλίμα της αγοράς. Ο Πάουελ είπε κατά τη διάρκεια πάνελ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι ο περιορισμός του πληθωρισμού είναι «απολύτως απαραίτητος» και ότι υπάρχει στο τραπέζι μια αύξηση 50 μονάδων βάσης για τον Μάιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης