Ενέργεια

Oικονόμου για ρωσικό αέριο: Ευρώ πληρώναμε, ευρώ θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε

Oικονόμου για ρωσικό αέριο: Ευρώ πληρώναμε, ευρώ θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε
Ξεκάθαρες οι τοποθετήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου

Στο ζήτημα του τρόπου πληρωμής στη Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας πως η χώρα θα συνεχίσει να πληρώνει με τρόπο που δεν θα παραβιάζονται οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου ανέφερε χαρακτηριστικά πως σε κάθε περίπτωση η χώρα μας θα συνεχιστεί να προμηθεύεται ενέργεια. «Ευρώ πληρώναμε, ευρώ θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε», δήλωσε και ανέφερε το πώς θα γίνει η μετατροπή σε ρούβλια αποτελεί ένα τεχνικό ζήτημα.

Όπως είπε, μέχρι το τρίτο δεκαήμερο του Mαΐου η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει κάποιο ζήτημα αναφορικά με τις πληρωμές, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται κίνδυνος για την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι από το υπουργείο Ενέργειας έχει ήδη καταρτιστεί και ανακοινωθεί αναλυτικό σχέδιο για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της χώρας ακόμα και στην ακραία περίπτωση, που φαντάζει πολύ λίγο πιθανή, για να μην έχουμε προβλήματα όσον αφορά τον εφοδιασμό της ενεργειακής μας επάρκειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης