Ενέργεια

ΗΠΑ: Επέκταση των εξαγωγών LNG από τα τερματικά Golden Pass και Magnolia

ΗΠΑ: Επέκταση των εξαγωγών LNG από τα τερματικά Golden Pass και Magnolia
Σημαντικές οι δεσμεύσεις των ΗΠΑ για παροχή βοήθειας προς την Ευρώπη

Πρόσθετες εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου ενέκρινε το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ την Τετάρτη (27/4) από το Golden Pass LNG στο Τέξας και το Magnolia LNG στη Λουϊζιάνα.

Oι συγκεκριμένες αποφάσεις επιτρέπουν στο Golden Pass LNG να εξάγει επιπρόσθετα 0.35 bcf/d και το Magnolia LNG να εξάγει 0.15 Bcf/d πρόσθετο φορτίο φυσικού αερίου σε κάθε χώρα που δεν υπάρχει σχετική απαγόρευση από τον αμερικανικό νόμο ή πολιτική.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ είχε προηγουμένως εκδώσει μακροπρόθεσμου ορίζοντα αποφάσεις για μη ελεύθερο εμπόριο εξαγωγών, δεσμεύοντας το μεγαλύτερο κομμάτι των υποδομών, με το Magnolia LNG να εξουσιοδοτείται για εξαγωγές της τάξης των 1.08 Bcf/d ήδη από το 2016 και το Golden Pass LNG με 2.21 Bcf/d ήδη από το 2017.

Ο αντιπρόεδρος για τις αγορές φυσικού αερίου του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου (American Petroleum Institute/API) Dustin Meyer ανέφερε πως το Ινστιτούτο καλωσορίζει την σταθερή δέσμευση του Υπουργείου να αυξήσει τις εξαγωγές αμερικανικού LNG στη διάρκεια αυτής της ιστορικής περιόδου.

Οι δηλώσεις της υπουργού

Η Cheniere Energy Inc. δήλωσε ότι οι εγκαταστάσεις της στο Sabine Pass στη Λουιζιάνα και το εργοστάσιό της στο Corpus Christi στο Τέξας έχουν βελτιωθεί και παράγουν περισσότερο φυσικό αέριο από ό,τι καλύπτεται από προηγούμενες άδειες εξαγωγής.

Η υπουργός Ενέργειας Jennifer Granholm δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι οι ΗΠΑ «εξάγουν κάθε μόριο υγροποιημένου φυσικού αερίου που μπορούμε» για να βοηθήσουν τους Ευρωπαίους αγοραστές ρωσικών καυσίμων.

Τέλος, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν επίσης απελευθερώσει πετρέλαιο από τα στρατηγικά τους αποθέματα για να αντιμετωπίσουν την επιθετικότητα της Ρωσίας. Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης