Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Σενάριο φωτιά για πληθωρισμό και ανάπτυξη στο Πρόγραμμα Σταθερότητας

Σενάριο φωτιά για πληθωρισμό και ανάπτυξη στο Πρόγραμμα Σταθερότητας
Η αβεβαιότητα για τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία υποχρεώνει το οικονομικό επιτελείο να συμπεριλάβει στο Πρόγραμμα Σταθερότητας δυσμενές σενάριο
Σενάριο φωτιά για πληθωρισμό 7,6% και επιβράδυνση της ανάπτυξης στο 2,1% για το 2022 ενσωματώνει το Πρόγραμμα Σταθερότητας που εστάλη στη Κομισιόν με το οποίο η ελληνική κυβέρνηση ανεβάζει τον λογαριασμό για τα μέτρα στήριξης στα 4,4 δισ. ευρώ με την μερίδα του λέοντος να πηγαίνει στις επιδοτήσεις για το ρεύμα και το φυσικό αέριο.

Η αβεβαιότητα για τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία υποχρεώνει το οικονομικό επιτελείο να συμπεριλάβει στο Πρόγραμμα Σταθερότητας δυσμενές σενάριο για παράταση του υψηλού πληθωρισμού και φρενάρισμα της ανάπτυξης κατά μία ποσοστιαία μονάδα λόγω της συγκράτησης της καταναλωτικής δαπάνης από τα νοικοκυριά. 
 
Ειδικότερα όπως αναφέρεται μία πιο απότομη και μεγαλύτερη αύξηση των τιμών στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τα εμπορεύματα εντός του 2022 θα εκτόξευε το πληθωρισμό στο 7,6% από 5,6% που προβλέπει το βασικό σενάριο και θα προσγείωνε την ανάπτυξη στο 2,1% από 3,1%. Κι αυτό γιατί ο μεγαλύτερος κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες πληθωρισμός θα προκαλούσε απώλεια άλλης μίας μονάδας στην ανάπτυξη.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης