Επικαιρότητα

ΙΟΒΕ: Επιδείνωση οικονομικού κλίματος τον Απρίλιο του 2022

ΙΟΒΕ: Επιδείνωση οικονομικού κλίματος τον Απρίλιο του 2022
Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, τα μέτρα της κυβέρνησης μόνο μετριάζουν τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ισχυρή επιδείνωση παρουσίασε, τον Απρίλιο του 2022, ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα, συνοδευόμενος από υποβάθμιση των προσδοκιών σε όλους τους τομείς και υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, ο δείκτης οικονομικού κλίματος διαμορφώθηκε τον Απρίλιο στις 105,0 μονάδες, σημαντικά χαμηλότερα από ό,τι τον προηγούμενο μήνα (112,1 μονάδες) και στο χαμηλότερο επίπεδο των 12 τελευταίων μηνών. Οι επιχειρηματικές προσδοκίες επιδεινώθηκαν έντονα στις Υπηρεσίες, τις Κατασκευές και τη Βιομηχανία και σχετικά λιγότερο στο Λιανικό Εμπόριο. Μεταξύ των επιμέρους κλάδων των Υπηρεσιών, οι χερσαίες μεταφορές παρουσιάζουν την ισχυρότερη υποχώρηση, υπό το έντονα αυξημένο κόστος των καυσίμων. 
 

Oι προσδοκίες στο Λιανικό Εμπόριο επιδεινώθηκαν τον Απρίλιο για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις που ήδη ξεκίνησαν το φθινόπωρο, κλιμακώνονται μετά την εισβολή στην Ουκρανία.
Οι επιπτώσεις του πολέμου αποτυπώνονται κυρίως στην καταναλωτική εμπιστοσύνη, καθώς μετά την έντονη πτώση του Μαρτίου, από το χαμηλό επίπεδο που βρισκόταν, υποχώρησε περαιτέρω τον Απρίλιο. Ως αποτέλεσμα, βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2017.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης