Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στη Ρεβυθούσα ο Κ. Σκρέκας με το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου

Στη Ρεβυθούσα ο Κ. Σκρέκας με το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου

Στη Βουλγαρία  για συνομιλίες  την Πέμπτη ο υπουργός Ενέργειας

 

Στη Ρεβυθούσα θα βρεθεί και πάλι σήμερα για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας συνοδεύοντας το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου που θα επισκεφθούν την κομβική εγκατάσταση του ΔΕΣΦΑ, στο μετοχικό κεφάλαιο του οποίου μετέχει η Βέλγος Διαχειριστής φυσικού Αερίου Fluxys.

Την Πέμπτη ο υπουργός Ενέργειας θα επισκεφθεί τη Σόφια όπου θα έχει διμερείς επαφές με την βουλγαρική κυβέρνηση τόσο για το ζήτημα της συνεργασίας των δυο χωρών σε ότι αφορά την τροφοδοσία με φυσικό αέριο όσο και τον αγωγό Ελλάδας Βουλγαρίας ο οποίος βρίσκεται σε τελικό στάδιο κατασκευής και αναμένεται να λειτουργήσει τον Ιούνιο.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιούν στην Ελλάδα, ο βασιλιάς του Βελγίου, Φίλιππος, και η βασίλισσα του Βελγίου, Ματθίλδη, σε μια κρίσιμη περίοδο για την ενεργειακή επάρκεια της Ευρώπης θα ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας από την διευθύνουσα σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ Μαρία Ρίτα Γκάλι και θα ενημερωθούν για την επένδυση που σχεδιάζει η εταιρία προκειμένου να εξασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια της Ελλάδας αλλά και των γειτονικών χωρών όπως για παράδειγμα η Βουλγαρία στην οποία διεκόπη η παροχή ρωσικού αερίου.
Ο λόγος για το FSU που θα ενοικιάσει ο ΔΕΣΦΑ και αναμένεται μέχρι το τέλος Ιουνίου να δέσει στο λιμάνι της Ρεβυθούσας προκειμένου να αυξηθεί η δυναμικότητα του τέρμιναλ και να ενισχυθεί η επάρκεια της χώρας σε φυσικό αέριο.

Προσθήκη δεξαμενόπλοιου


Η πρόσκληση για την ενοικίαση αφορά την προσθήκη στο τέρμιναλ ενός δεξαμενόπλοιου συνολικής χωρητικότητας από 150.000 έως 174.000 κυβικά μέτρα σε συνθήκες 100% πλήρωσης. Με αυτό τον τρόπο, θα αυξηθεί κατά περίπου 70% τη δυναμικότητα των τριών υφιστάμενων χερσαίων δεξαμενών του τερματικού σταθμού, από τα 225.000 κυβικά μέτρα σε τουλάχιστον 375.000 κυβικά μέτρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΕΣΦΑ για το α’ τρίμηνο του 2022, η Ρεβυθούσα εξελίσσεται σε κύρια υποδομή εισαγωγών φυσικού αερίου στην Ελλάδα, με τα φορτία LNG που κατέφθασαν στο νησί να καλύπτουν το 43,23% των εισαγωγών. Μάλιστα, οι αφίξεις LNG σημείωσαν σημαντική άνοδο από το 2021, καθώς τους πρώτους τρείς μήνες εκφορτώθηκαν στη νησί περίπου 9,02 TWh (τεραβατώρες) LNG από 21 δεξαμενόπλοια από 6 χώρες, έναντι περίπου 5,43 TWh από 9 δεξαμενόπλοια στο αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης