Ενέργεια

ΗΠΑ: Αυξάνονται οι μακροπρόθεσμες συμφωνίες LNG καθώς ενισχύεται η ζήτηση

ΗΠΑ: Αυξάνονται οι μακροπρόθεσμες συμφωνίες LNG καθώς ενισχύεται η ζήτηση

 Η NextDecade υπέγραψε 15ετή συμφωνία προμήθειας με τον γαλλικό ενεργειακό όμιλο Engie για 1,75 mtpa LNG

 

Τα μακροπρόθεσμα συμβόλαια υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) αυξήθηκαν περαιτέρω καθώς οι κυρώσεις στα ρωσικά καύσιμα συμπιέζουν μια ήδη στενά εφοδιασμένη αγορά και αυξάνουν την παγκόσμια ζήτηση για αμερικανικό LNG.

Ο φορέας εκμετάλλευσης αγωγών και τερματικού σταθμού Energy Transfer LP και η εταιρεία ανάπτυξης LNG NextDecade Corp ανακοίνωσαν νέες συμφωνίες προμήθειας LNG τη Δευτέρα για πελάτες στην Ευρώπη και την Ασία.

Οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί να παραδώσουν επιπλέον LNG σε ευρωπαϊκές χώρες για να συμβάλουν στη μείωση των εισαγωγών φυσικού αερίου από τη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Προμήθειες

Η Energy Transfer ανακοίνωσε ότι η μονάδα LNG της συμφώνησε να προμηθεύει 2 εκατομμύρια τόνους LNG ετησίως από το προτεινόμενο έργο Lake Charles, Louisiana, στη μονάδα της Σιγκαπούρης του Gunvor Group.
Η συμφωνία προμήθειας είναι για 20 χρόνια και οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το 2026, πρόσθεσε η αμερικανική εταιρεία αγωγών.
Οι εταιρείες δεν αποκάλυψαν την τιμή αγοράς, αλλά είπαν ότι είναι αναπροσαρμοσμένο στο δείκτη αναφοράς Henry Hub συν μια σταθερή χρέωση υγροποίησης.

Η NextDecade υπέγραψε 15ετή συμφωνία προμήθειας με τον γαλλικό ενεργειακό όμιλο Engie SA για 1,75 mtpa LNG.

Το LNG θα προμηθεύεται από το έργο εξαγωγής LNG του Rio Grande της NextDecade στο Brownsville του Τέξας και οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το 2026, ανακοίνωσε η εταιρεία. Οι εταιρείες δεν αποκάλυψαν την τιμή αγοράς.


www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης