Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Motor Oil: Στα 182 εκατ. ευρώ το τίμημα για την εξαγορά του 29,87% της Ελλάκτωρ

Motor Oil: Στα 182 εκατ. ευρώ το τίμημα για την εξαγορά του 29,87% της Ελλάκτωρ

Η Reggeborgh διατηρεί το ποσοστό της στον Όμιλο με 106 εκατ. μετοχές, και η Motor Oil αποκτά 104 εκατ. μετοχές

 

Ο Όμιλος Motor Oil προχωρώντας σταθερά και με συνέπεια σε έναν εκ των βασικών στρατηγικών πυλώνων ανάπτυξής του, για την εφαρμογή μεγάλων έργων και επενδύσεων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ήρθε σε μια καταρχήν συμφωνία με τον Όμιλο Ελλάκτωρ στηρίζοντας το ευρύτερο επιχειρησιακό του πλάνο και την επενδυτική του αξία, και δείχνοντας εμπιστοσύνη στο μέλλον και την ανάπτυξη του σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομίλου.

'Υπό αυτό το πρίσμα προχωρά σε εξαγορά του 29,87% των μετοχών του Ομίλου Ελλάκτωρ, στην τιμή του 1,75€/μετοχή, με συνολικό τίμημα 182 εκατ.€

Στο πλαίσιο της Συμφωνίας:

• Η Reggeborgh διατηρεί το ποσοστό της στον Όμιλο με 106 εκατ. μετοχές, και η Motor Oil αποκτά 104 εκατ. μετοχές.
• Η Motor Oil δεν προτίθεται να αγοράσει περαιτέρω μετοχές σε τυχόν δημόσια προσφορά.
• Η Motor Oil διατηρεί δικαιώματα μειοψηφίας στον Όμιλο Ελλάκτωρ έχοντας δυνατότητες υποστήριξης του γενικού επιχειρησιακού πλάνου και του management. Σε δύο χρόνια από σήμερα η Motor Oil έχει το δικαίωμα να μειώσει το μερίδιο των μετοχών της κατά 52 εκατ. μετοχές, στην τιμή κτήσης.

Σημαντική στόχευση αυτής της συμφωνίας αποτελεί και η αγορά του χαρτοφυλακίου των ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας του Ομίλου Ελλάκτωρ.
Η Μotor Oil και η Reggeborgh έχουν φτάσει σε Συμφωνία για τη σύσταση νέας εταιρείας του Ομίλου Ελλάκτωρ, στην οποία θα υπαχθεί το υπάρχον χαρτοφυλάκιο των ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας του Ομίλου Ελλάκτωρ.
Η Συμφωνία συμπεριλαμβάνει όσα έργα είναι ήδη σε λειτουργία, και όσα είναι υπό ανάπτυξη. Ο Όμιλος Motor Oil θα εξαγοράσει το 75% των μετοχών της νέας εταιρείας, ενώ το υπόλοιπο 25% θα παραμείνει στον Όμιλο Ελλάκτωρ.

Με αυτήν την συμφωνία ο Όμιλος Motor Oil γίνεται ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, συστήματα αποθήκευσης ενέργειας) που αγγίζει τα 800MW δυναμικότητας σε εν λειτουργία έργα (493MW Ομίλου Ελλάκτωρ και 280 MW Ομίλου Motor Oil) και συνολικά 2,3 GW χαρτοφυλάκιο υπό κατασκευή και προς ανάπτυξη".

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης