ΡΑΕ: Δημόσια διαβούλευση για τα περιθώρια διείσδυσης των ΑΠΕ στο σύστημα της Αστυπάλαιας

ΡΑΕ: Δημόσια διαβούλευση για τα περιθώρια διείσδυσης των ΑΠΕ στο σύστημα της Αστυπάλαιας
Έως τις 16/5 η υποβολή των απόψεων από τους ενδιαφερόμενους στη ΡΑΕ

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που απορρέουν από τον Νόμο 4001/2011 και τον ν. 4685/2020, τον Κώδικα διαχείρισης ΜΔΝ (άρθρο 220) και τον Κανονισμό Βεβαιώσεων Παραγωγού Ηλεκτρικής Ενέργειας από ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ (άρθρο 16), θέτει σε δημόσια διαβούλευση την εισήγηση του αρμόδιου Διαχειριστή αυτόνομων ηλεκτρικών συστημάτων (ΗΣ) στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά (ΜΔΝ) «ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.» αναφορικά με την επικαιροποίηση των περιθωρίων διείσδυσης σταθμών ΑΠΕ στο αυτόνομο Ηλεκτρικό Σύστημα (ΗΣ) Αστυπάλαιας.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Διαχείρισης ΜΔΝ, ο Διαχειριστής Συστημάτων ΜΔΝ εκπονεί μελέτες για τον προσδιορισμό των δυνατοτήτων ανάπτυξης νέου δυναμικού ΑΠΕ και Υβριδικών Σταθμών στα Συστήματα ΜΔΝ. Στο πλαίσιο αυτό, ο Διαχειριστής ΜΔΝ προβαίνει σε επανεκτίμηση των περιθωρίων υποδοχής ισχύος σταθμών ΑΠΕ των συστημάτων ΜΔΝ, λαμβάνοντας υπόψη τις τεχνολογίες σταθμών ΑΠΕ για τις οποίες υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον καθώς και το σύνολο των νέων δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί στο διάστημα από την εκπόνηση των προηγούμενων μελετών.

Σε συνέχεια της τελευταίας απόφασης της Αρχής, με την οποία καθορίστηκαν τα περιθώρια ισχύος σταθμών ΑΠΕ των συστημάτων ΜΔΝ (Απόφαση ΡΑΕ 616/2016), ο αρμόδιος Διαχειριστής ΜΔΝ υπέβαλε στην Αρχή εισήγηση σχετικά με την επικαιροποίηση των καθορισμένων, δυνάμει της ανωτέρω απόφασης, περιθωρίων διείσδυσης σταθμών ΑΠΕ στο αυτόνομο Ηλεκτρικό Σύστημα (ΗΣ) Αστυπάλαιας (ΡΑΕ Ι-327746/07.05.2022) [Σχετικό Αρχείο].

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις απόψεις τους στη ΡΑΕ με ηλεκτρονική επιστολή στη διεύθυνση info@rae.gr έως και την Δευτέρα 16 Μαΐου 2022.

Μετά τη λήξη της παρούσας δημόσιας διαβούλευσης, η  ΡΑΕ, με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 5 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν.2690/1999, ΦΕΚ Α’ 45), θα δημοσιοποιήσει κατάλογο των συμμετεχόντων στη διαβούλευση με εξαίρεση την περίπτωση κατά την οποία ο συμμετέχων αιτείται τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του και/ή των απόψεών του.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης