Η Ιταλία ετοιμάζει κίνητρα για υπεράκτια αιολικά έργα

Η Ιταλία ετοιμάζει κίνητρα για υπεράκτια αιολικά έργα
Επιχορηγήσεις από το εθνικό σχέδιο του Ταμείου Ανάκαμψης και επιδοτήσεις

Η ιταλική κυβέρνηση ετοιμάζει κίνητρα για να ενισχύσει την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών εγκαταστάσεων, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Ενέργειας της Ιταλίας.
«Οι μηχανισμοί παροχής κινήτρων βρίσκονται στη φάση προγραμματισμού», είπε ο Ρομπέρτο ​​Τσινγκολάνι, απαντώντας σε ερωτήσεις μελών του κοινοβουλίου.

Εκτός από τις επιδοτήσεις, ο Cingolani είπε ότι η υπεράκτια αιολική ενέργεια θα λάβει επίσης επιχορηγήσεις από το εθνικό σχέδιο του Ταμείου Ανάκαμψης της Ιταλίας.

Η Ρώμη επιθυμεί να επιταχύνει την κατασκευή μονάδων ανανεώσιμης ενέργειας για να βοηθήσει στην επίτευξη των κλιματικών στόχων και να μειώσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο.
Έχει εισαγάγει μια σειρά μέτρων με στόχο την απλούστευση της διαδικασίας αδειοδότησης για την προσέλκυση επενδυτών.

Ο Cingolani είπε ότι πέρυσι περισσότερες από 60 εταιρείες είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για την κατασκευή υπεράκτιων αιολικών πάρκων. Σε αυτές περιλαμβάνονται η ERG, η Eni, η Saipem, η Edison που ανήκει στην EDFκαι η Fincantieri.
Η συνολική δυναμικότητα παραγωγής ήταν πολύ πάνω από τον στόχο δυναμικότητας του 2030 που ορίστηκε στο τελευταίο ενεργειακό σχέδιο της Ιταλίας.
«Υπήρξε ένα άνοιγμα των φορέων εκμετάλλευσης να επενδύσουν (στην υπεράκτια αιολική ενέργεια) που είναι πολύ πάνω από τις προσδοκίες», είπε.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης