Ενέργεια

Σημαντική αύξηση της ρωσικής παραγωγής πετρελαίου κατά 1,7% τον Μάιο

Σημαντική αύξηση της ρωσικής παραγωγής πετρελαίου κατά 1,7% τον Μάιο
Ενώ οι χώρες της Δύσης αναστέλλουν τις εισαγωγές αργού πετρελαίου από τη Ρωσία, μετά την εισβολή στην Ουκρανία, διυλιστήρια σε Κίνα και Ινδία αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο σε αυξημένες ποσότητες
Σχετικά Άρθρα

Σημαντική αύξηση σημείωσε η μέση παραγωγή του ρωσικού πετρελαίου σε μηνιαία βάση κατά 1,7% σε 1,4 εκατομμύρια τόνους την ημέρα τις πρώτες 15 μέρες του Μαΐου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Παράλληλα, οι εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου εξαιρουμένης της πρώην Σοβιετικής Ένωσης μέσω του δικτύου Transneft έχουν μειωθεί από τον μέσο όρο του Απριλίου κατά 4,1% σε 608.600 ημερησίως (4,46 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα) για την περίοδο.

Επίσης, σημειώνεται ότι ενώ οι χώρες της Δύσης αναστέλλουν τις εισαγωγές αργού πετρελαίου από τη Ρωσία, μετά την εισβολή στην Ουκρανία, διυλιστήρια σε Κίνα και Ινδία αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο σε αυξημένες ποσότητες.

«Μέτωπο» στην ΕΕ

Παράλληλα, κατά της Ουγγαρίας στράφηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις καταγγέλλοντας ότι τα σχέδια της ΕΕ να επιβάλει εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου εμποδίζονται από μία χώρα μέλος. Η Ουγγαρία είναι η μόνη χώρα που αντιτίθεται στην επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, σύμφωνα με Ευρωπαίους διπλωμάτες.

Τέλος, δεν μπορεί να διατυπωθεί με σιγουριά στην ΕΕ ότι θα υπάρξει σήμερα ομόφωνη συμφωνία για τις κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο.  Αρκετοί είναι αυτοί που διαφωνούν, με αποτέλεσμα να μην ακολουθείται μια κοινή γραμμή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης