Διεθνή

Σφίγγει ο ρωσικός κλοιός στην περιοχή του Donbass

Σφίγγει ο ρωσικός κλοιός στην περιοχή του Donbass
Οι Ουκρανοί χάνουν το Donbass, την Ανατολική Ουκρανία και πλέον το αναγνωρίζει και ο Zelensky ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ο οποίος θεωρεί ότι είναι «απερίγραπτα δύσκολη η κατάσταση».
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει σχεδόν το 85% με 90% της Ανατολικής Ουκρανίας, όλη την Αζοφική Θάλασσα και βεβαίως νότα Κριμαία έως την Kherson.
Η μεγάλη μάχη και η κατάκτηση του Severodonetsk στο Luhansk θα σηματοδοτήσει μια μεγάλη στρατιωτική νίκη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων… δίνοντας έτσι ώθηση στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση… η οποία θα πλησιάσει προς το τέλος της.
Οι ρωσικές δυνάμεις θα εδραιώσουν την κυριαρχία τους στα κατακτημένα εδάφη πλησιάζοντας τις 100 ημέρες εισβολής στην Ουκρανία. 
 

Ωστόσο η Ρωσία και ο Πρόεδρος Putin είναι οι μεγάλοι νικητές αυτής της σύγκρουσης όχι μόνο σε στρατιωτικό επίπεδο αλλά σε πολιτικό, οικονομικό, ενεργειακό και εμπορικό.

1)Η Ρωσία, καταφέρνει να ελέγξει όλα τα εδάφη με ρωσώφωνους στην Ανατολική και Νότια Ουκρανία και προφανώς το επόμενο στάδιο είναι η εδραίωση της κυριαρχίας.

2)Οι βασικοί στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία έχουν επιτευχθεί.
Απελευθερώνονται τα εδάφη, ειδικά του Donbass τα οποία έχουν ιστορική και συμβολική σημασία για τους ρώσους.
Τα τάγματα Azov έχουν σχεδόν καταστραφεί όπως και το μεγαλύτερο μέρος του Ουκρανικού στρατού.
Ειδικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο Ουκρανικός στρατός έχει υποστεί τεράστια πλήγματα.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης