Ενέργεια

Dimon (JPMorgan): Στα ύψη θα παραμείνουν οι τιμές του πετρελαίου την επόμενη πενταετία

Dimon (JPMorgan): Στα ύψη θα παραμείνουν οι τιμές του πετρελαίου την επόμενη πενταετία

Το ακριβο πετρέλαιο θα τροφοδοτήσει καταιγίδα στην οικονομία

 

Οι υψηλές τιμές του πετρελαίου που προκλήθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία - που πιθανόν να παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα σε μια άναρχη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα- θα συμβάλουν σε έναν επερχόμενο τυφώνα στην οικονομία, δήλωσε ο Jamie Dimon ο επί μακρόν Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Η Chase & Co (JPM.N) την Τετάρτη.

Ο Dimon είπε ότι δεν γνωρίζει αν η καταιγίδα θα είναι μικρή ή σοβαρή, αλλά ότι είναι καθ' οδόν καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα και η κυβέρνηση αποσύρουν την οικονομική στήριξη που παρέχεται κατά τη διάρκεια της πανδημίας και καθώς συνεχίζονται οι συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία.

"Αυτός ο τυφώνας είναι ακριβώς εκεί έξω στο δρόμο, έρχεται στο δρόμο μας", είπε ο Dimon σε συνομιλία με επενδυτές.

Οι πόλεμοι, είπε ο Dimon, έχουν ακούσιες συνέπειες και ο πόλεμος στην Ουκρανία «τυχαίνει να αναστατώνει τις αγορές εμπορευμάτων του κόσμου, σιτάρι, πετρέλαιο, φυσικό αέριο». Οι υψηλές τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να συνεχιστούν για τα επόμενα πέντε χρόνια επειδή δεν γίνονται οι «κατάλληλες ενέργειες», πρόσθεσε.

Ο Dimon, είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτυγχάνουν στον χειρισμό των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής και της μετάβασης από τα ορυκτά καύσιμα.

"Η πιθανότητα να γίνει αυτό σωστά είναι σχεδόν μηδενική. Δεν νομίζω ότι κατανοούμε καθόλου την πολυπλοκότητα."
Πρόσθεσε, ότι «είναι ασυντόνιστο, είμαστε μπερδεμένοι ανάμεσα στο να αγκαλιάζουμε δέντρα και να φωνάζουμε... Χρειαζόμαστε πραγματική ηγεσία».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης