Επικαιρότητα

Στο στόχαστρο της Τουρκίας τα ελληνικά νησιά - Πληθαίνουν οι φωνές για αποστρατιωτικοποίηση: «Αν χρειαστεί πόλεμος, ας γίνει»

Στο στόχαστρο της Τουρκίας τα ελληνικά νησιά - Πληθαίνουν οι φωνές για αποστρατιωτικοποίηση: «Αν χρειαστεί πόλεμος, ας γίνει»
Η ελληνική πλευρά δηλώνει έτοιμη για όλα τα σενάρια όσον αφορά την τουρκική προκλητικότητα
Πληθαίνουν εντός της Τουρκίας, οι φωνές για διεκδίκηση ελληνικών νησιών με πρόσχημα την παρουσία στρατού. Η αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών παραμένει ψηλά στην ατζέντα του προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, με την ελληνικά πλευρά να δηλώνει έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα.
«Αν χρειαστεί και πόλεμος ας γίνει, ναι αν είναι να γίνει πόλεμος ας γίνει για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας από την συνθήκη της Λωζάνης» δήλωσε ο πρώην υπουργός της Τουρκίας, Masum Türker, ο οποίος πρότεινε το τουρκικό Ναυτικό να επέμβει στα ελληνικά νησιά και να κάνει επιχείρηση εκκαθάρισης.
 
 Κι αυτό την ίδια στιγμή που ο Erdogan δήλωσε σήμερα ότι δεν πρόκειται να επαναλάβει το λάθη των προηγούμενων κυβερνώντων της Τουρκίας, που «άφησαν» τα νησιά στην Ελλάδα, επέτρεψαν την είσοδο της Κύπρου στην ΕΕ και επανένταξαν την Ελλάδα και τη Γαλλία στο ΝΑΤΟ.

Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, έχει παρουσιάσει χάρτη «γκριζάροντας» όλο το ανατολικό Αιγαίο με περισσότερα από 14 νησιά.

Οι φωνές πολέμου

Μιλώντας σε εκπομπή του CNN Turk και αναφερόμενος στην παρουσία στρατού στα ελληνικά νησιά, ο πρώην υπουργός Masum Turker, ζήτησε επιχείρηση εκκαθάρισης με παρέμβαση του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ τάχθηκε και υπέρ του πολέμου σε... περίπτωση που κριθεί απαραίτητο.
«Σε κάποια από αυτά τα νησιά (σσ. που κατά την Τουρκία θα έπρεπε να έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς) πρέπει να κάνουμε επιχείρηση εκκαθάρισης. Το ναυτικό μας πρέπει να κάνει μια ενέργεια σε εκείνα τα νησιά του Αιγαίου που θα σταματήσει την κατάσταση που διαμορφώθηκε εκεί» δήλωσε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, σχολιάζοντας τοποθέτηση δημοσιογράφου ότι αυτή η εξέλιξη ισοδυναμεί με πόλεμο, ο Turker απάντησε: «Δεν είναι πόλεμος κύριε μου. Αλλά αν χρειαστεί και πόλεμος ας γίνει. Ναι αν είναι να γίνει πόλεμος ας γίνει για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας από την συνθήκη της Λωζάνης».


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης