Ενέργεια

Μελέτη βόμβα: Γιατί δεν είναι μακροχρόνια βιώσιμες οι ΑΠΕ

Μελέτη βόμβα: Γιατί δεν είναι μακροχρόνια βιώσιμες οι ΑΠΕ
Η μετάβαση της ενέργειας σε αιολική και ηλιακή ενέργεια είναι πιο δαπανηρή και περιβαλλοντικά μη βιώσιμη

Στην ανθρώπινη φύση - ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας ή πολιτισμού - αρέσει να ασπάζονται κάθε πεποίθηση που είναι απόλυτη.
Αυτό συμβαίνει επειδή οι απόλυτες πεποιθήσεις είναι απλές, κατανοητές και προσφέρουν μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας.

Αν καταλήξουμε να πιστέψουμε ότι μια συγκεκριμένη ιδέα, μέρος ή ομάδα ανθρώπων είναι είτε όλα καλά είτε όλα άσχημα, τότε εμείς οι άνθρωποι κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας πιστεύοντας ότι έχουμε καταλήξει στην λύση της εξίσωσης.

Μια τέτοια προσέγγιση είναι ψυχολογικά παρηγορητική, επιτρέποντάς μας να νιώθουμε σίγουροι και να έχουμε τον έλεγχο. Όσο περισσότερο έλεγχο αισθανόμαστε, τόσο πιο σίγουροι νιώθουμε.

Τώρα, σκεφτείτε την προπαγάνδα, η οποία είναι, φυσικά, μια ομάδα που καθησυχάζει μια άλλη ομάδα για μια συγκεκριμένη αφήγηση.
Σκεφτείτε ότι αν έχετε αποφασίσει ότι μια ομάδα ανθρώπων είναι όλοι κακοί, τότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μείνετε μακριά τους ή να τους κρατήσετε μακριά σας. Η ζωή θα γίνει πιο εύκολη.Εάν αποφασίσετε ότι μια ομάδα ανθρώπων είναι ο εχθρός σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε πόλεμο εναντίον τους και μόλις εξαφανιστούν όλοι, η ζωή θα ήταν σίγουρα καλύτερη, σωστά;

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης