Ενέργεια

Φάμελλος - Πέρκα: Υπερκέρδη και στο φυσικό αέριο με υπογραφή κυβέρνησης Μητσοτάκη

Φάμελλος - Πέρκα: Υπερκέρδη και στο φυσικό αέριο με υπογραφή κυβέρνησης Μητσοτάκη

Οι αποκαλύψεις για το πάρτι αισχροκέρδειας εις βάρος των καταναλωτών και τα υπερκέρδη στην ενέργεια συνεχίζονται αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι Τομεάρχες Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Σ.Φάμελλος-Π.Πέρκα για το ενημερωτικό σημείωμα της ΡΑΕ για την κερδοφορία στην προμήθεια φυσικού αερίου.

" Από το συμπληρωματικό ενημερωτικό σημείωμα της ΡΑΕ για την κερδοφορία στην προμήθεια φυσικού αερίου που, ενώ το είχε ήδη στα χέρια της η κυβέρνηση, δημοσιεύτηκε με καθυστέρηση έξι (6) ημερών, αποδεικνύεται ότι η, ακόμα δημόσια, ΔΕΠΑ Εμπορίας παρουσίασε:

  • 326 εκατ. ευρώ EBITDA το 2021 έναντι 25 εκατ. ευρώ το 2020,
  • 334 εκατ. ευρώ κέρδη προ φόρων το 2021 έναντι 37 εκατ. ευρώ το 2020, και
  • υπερτριπλασιασμό του περιθωρίου κέρδους σε σχέση με το 2019, από 7,27% στο 22,31%!


Αυτά εν μέσω της ακραίας κρίσης ακρίβειας, όταν τα νοικοκυριά γονατίζουν από τις υπέρογκες αυξήσεις στην ενέργεια (ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο) και, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, η τιμή φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 172,7% σε σχέση με τον Μάϊο του 2021!
Πρόκειται μάλιστα για υπερκέρδη μίας εταιρείας που η Διοίκησή της διορίζεται και ελέγχεται από τον κ. Μητσοτάκη και η οποία επιλέγει να χαρατσώνει επιπλέον τους καταναλωτές, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, για να πολλαπλασιάζει τα κέρδη της αντί να απορροφά σημαντικό τμήμα των αυξήσεων ως όφειλε! Ξεκάθαρη «γαλάζια» αισχροκέρδεια, για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επιμένει εδώ και μήνες.
Είναι ξεκάθαρο ότι και αυτά τα υπερκέρδη έχουν την υπογραφή της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη και πρέπει άμεσα να επιστραφούν στους καταναλωτές, όπως και τα υπερκέρδη από την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας τα οποία «μαγειρεύονται» τόσο καιρό, με μόνο σκοπό να μειωθούν όσο γίνεται περισσότερο και δεν έχουν ακόμη επιστραφεί στους καταναλωτές".


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης