Ενέργεια

Ρωσία: Διυλιστήριο δέχθηκε πλήγματα από ουκρανικά drones

Ρωσία: Διυλιστήριο δέχθηκε πλήγματα από ουκρανικά drones
Το διυλιστήριο είναι δυναμικότητας 7,5 εκατομμύριων τόνων ετησίως και άρχισε να λειτουργεί το 2009

Δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη προερχόμενα από την κατεύθυνση της Ουκρανίας έπληξαν ένα μεγάλο διυλιστήριο κοντά στα σύνορα, όπως ανακοίνωσε το διυλιστήριο, προκαλώντας μια πύρινη σφαίρα και ένα νέφος μαύρου καπνού που υψώθηκε στον ουρανό, αναγκάζοντας τη μονάδα να διακόψει την λειτουργία της.

Το διυλιστήριο του Νοβοσαχτίσνκ στην περιοχή του Ροστόφ ανακοίνωσε ότι δέχθηκε την πρώτη επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους στις 08:40 ώρα Ελλάδος, η οποία έπληξε μια μονάδα διύλισης αργού πετρελαίου, προκαλώντας έκρηξη και μια πύρινη σφαίρα.

Η δεύτερη επίθεση σημειώθηκε στις 09:23 ώρα Ελλάδος πλήττοντας δεξαμενές αργού πετρελαίου του διυλιστηρίου, που είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαϊκών προϊόντων στη νότια Ρωσία, αλλά δεν προκλήθηκε πυρκαγιά, ούτε υπήρξαν τραυματίες, ανακοίνωσε το διυλιστήριο.

"Ως αποτέλεσμα τρομοκρατικών ενεργειών από τα δυτικά σύνορα της περιοχής του Ροστόφ, δύο άγνωστου ταυτότητας πτητικές συσκευές έπληξαν τις τεχνολογικές εγκαταστάσεις του Νοβοχαντίνσκ" αναφέρεται στην ανακοίνωση του διυλιστηρίου, στην οποία προστίθεται ότι "το προσωπικό απομακρύνθηκε και ο τεχνολογικός εξοπλισμός διέκοψε την λειτουργία του για να αξιολογηθούν οι ζημιές".

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Ροστόφ, Βασίλι Γκόλουμπεφ, δήλωσε ότι το διυλιστήριο διέκοψε την λειτουργία του, και πως τμήματα των δύο μη επανδρωμένων αεροσκαφών βρέθηκαν στον χώρο του διυλιστηρίου.

Βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος να πετάει προς την κατεύθυνση του διυλιστηρίου, που βρίσκεται μόλις σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία, πριν σχηματισθεί μια μεγάλη πύρινη σφαίρα, προκαλώντας αναφωνήσεις από όσους βρίσκονταν κοντά στην κάμερα.

Το διυλιστήριο είναι δυναμικότητας 7,5 εκατομμύριων τόνων ετησίως και άρχισε να λειτουργεί το 2009.

Το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε ότι η πυρκαγιά δεν επηρεάζει τις προμήθειες βενζίνης και ντίζελ που προορίζονται για τους καταναλωτές στην νότια Ρωσία.

Η Ρωσία διερευνά επίσης τα αίτια μιας μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε σε μια εγκατάσταση αποθήκευσης πετρελαίου στην πόλη Μπριάνσκ, 154 χιλιόμετρα βορειοανατολικά των συνόρων με την Ουκρανία, στα τέλη Απριλίου.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης