Ενέργεια

Η πρόταση Biden για αναστολή του ομοσπονδιακού φόρου στα καύσιμα

Η πρόταση Biden για αναστολή του ομοσπονδιακού φόρου στα καύσιμα
H πρόταση προβλέπει την αναστολή του ομοσπονδιακού φόρου στη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης για τρεις μήνες

Την προσωρινή αναστολή του ομοσπονδιακού φόρου στη βενζίνη ζήτησε την Τετάρτη (22/6) από το Κογκρέσο ο Αμερικανικός πρόεδρος Joe Biden, εντείνοντας την προσπάθειά του να περιορίσει την άνοδο των τιμών του καυσίμου στην αντλία.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση που κατέθεσε στο Κογκρέσο ο Biden προβλέπει την αναστολή του ομοσπονδιακού φόρου στη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης για τρεις μήνες, διάστημα που συμπίπτει με την καλοκαιρινή περίοδο στις ΗΠΑ.

Η πρόταση Biden έρχεται σε μια περίοδο που οι Αμερικανοί καταναλωτές, όπως εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη, βλέπουν τα εισοδήματά τους να συμπιέζονται από την ταχεία άνοδο του πληθωρισμού και τις συνεχείς αυξήσεις τιμών σε πληθώρα προϊόντων.

Ωστόσο, η αύξηση της τιμής της βενζίνης είναι ίσως η πιο αισθητή, με τη μέση τιμή στις ΗΠΑ να ξεπερνά τα 5 δολάρια το γαλόνι για πρώτη φορά στην ιστορία, στις αρχές του μήνα, κάτι που έχει εξελιχθεί σε πονοκέφαλο για την κυβέρνηση Μπάιντεν, ενόψει μάλιστα των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου.

Οι ειδικοί, πάντως, εμφανίζονται επιφυλακτικοί όσον αφορά την πρόταση του Αμερικανού προέδρου, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε να προσφέρει κάποια άμεση ανακούφιση στους οδηγούς, αλλά από την άλλη θα μπορούσε επίσης να διατηρήσει τη ζήτηση σε υψηλά επίπεδα, επιδεινώνοντας έτσι τη σφιχτή προσφορά, ενώ προσθέτουν ότι ο βαθμός στον οποίο θα γίνει αισθητή τυχόν αναστολή του φόρου στην αντλία θα εξαρτηθεί από το αν θα παραμείνουν σταθερές και οι τιμές χονδρικής πώλησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης

?>