Ενέργεια

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ): Η ρήτρα αναπροσαρμογής δεν καταργείται

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ): Η ρήτρα αναπροσαρμογής δεν καταργείται
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε παραδώσει τα δημοσιονομικά της χώρας «νοικοκυρεμένα, με ρυθμισμένο χρέος μέχρι το 2030 και ταμειακά διαθέσιμα 37 δισ.»
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης και την κατάσταση στην οικονομία άσκησε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, κατηγορώντας την ειδικότερα ότι με την τροπολογία που κατέθεσε δεν καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής αλλά ενσωματώνεται στα κυμαινόμενα τιμολόγια, μιλώντας στον ρ/σ "Real fm 97.8".

Ο κ. Χαρίτσης είπε ειδικότερα ότι «στην κοινωνία κυριαρχεί τεράστια ανησυχία για την κατάσταση στην οικονομία» και πως «κάθε μέρα που περνάει χωρίς ουσιαστικά μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση είναι επιπλέον μέρα επιβάρυνσης για νοικοκυριά, εργαζόμενους, συνταξιούχους, αγρότες και επιχειρήσεις».

Επέκρινε την κυβέρνηση ότι «αρνούνταν πεισματικά να αναγνωρίσει το μέγεθος και το βάθος αυτής της κρίσης εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο, όταν και καταθέσαμε την σχετική επίκαιρη επερώτηση στη Βουλή για την κατάσταση στην ενεργειακή αγορά, στα καύσιμα, στο κόστος παραγωγής στον αγροτικό τομέα και στα τρόφιμα».
Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται άλλο και να αφήνει ανεξέλεγκτη την λειτουργία της αγοράς ενέργειας», σημειώνοντας ότι «θα πρέπει να υπάρξει επιτέλους σοβαρή ρυθμιστική παρέμβαση στη χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος με την επιβολή πλαφόν για την ουσιαστική μείωση του περιθωρίου κέρδους των παραγωγών ενέργειας».

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης