Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σκρέκας: Με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, οι καταναλωτές θα έχουν επιλογές

Σκρέκας: Με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, οι καταναλωτές θα έχουν επιλογές
Η αναφορά της επιδότησης στο πληρωτέο ποσό αποσκοπέι στην κατανόηση των καταναλωτών για την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση

Τα νέα δεδομένα που επιφέρει η κρατική παρέμβαση στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού, σχολίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκας, μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή παραγωγής Εμπορίου για τα έργα διανομής του ΔΕΔΔΗΕ.

«Ο λαός θα έχει επιλογές. Πλέον όποιος πάροχος είναι πιο φθηνός θα πάει καλύτερα. Ο καταναλωτής πρέπει να μπορεί να καταλαβαίνει και να διακρίνει. Για τον λόγο αυτό αλλάξαμε τη μορφή των τιμολογίων με κατάργηση της ρήτρας προσαρμογής.

Ερχόμαστε με νόμο και λέμε ότι δίπλα στο πληρωτέο ποσό θα αναφέρεται η επιδότηση για να καταλαβαίνει ο κόσμος την προσπάθεια που κάνουμε απέναντι στην ενεργειακή κρίση» δήλωσε ο υπουργός.

Στη συνέχεια, ο κ. Σκρέκας έκανε αναφορά στην ενεργειακή κρίση με συνέπεια τις υψηλές τιμές σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο. «Δεν ευθυνόμαστε εμείς για αυτή την εξέλιξη. Επί Σύριζα, η ανάπτυξη ήταν μηδενική παρά τις χαμηλές ενεργειακές τιμές, ενώ τώρα είναι υψηλή παρά τις αυξημένες τιμές. Στις τιμές χονδρικής έχουμε μεγάλη αύξηση, αλλά στη λιανική είμαστε φθηνότεροι από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης