Ενέργεια

Citi: Στα 137 εκατ ευρώ (+80%) το Ebitda της Mytilineos στο β΄τρίμηνο - Κάτω από 10% η εξάρτηση από το ρωσικό αέριο

Citi: Στα 137 εκατ ευρώ (+80%) το Ebitda της Mytilineos στο β΄τρίμηνο - Κάτω από 10% η εξάρτηση από το ρωσικό αέριο
H CITI εμμένει σταθερά στην επενδυτική επιλογή της Mytilineos

(upd)H CITI διατηρεί τη σύσταση BUY και την Τιμή Στόχο στα €22,0. Αναφορικά με τα αποτελέσματα β’ τριμήνου αναμένουν €137 εκατ. EBITDA, 80% υψηλότερα σε σχέση με το 2021.
Από τα τρέχοντα επίπεδα η απόδοση είναι της τάξης του 70% για το βασικό σενάριο, ενώ στα 32 ευρώ που είναι το βέλτιστο είναι υπερδιπλασιασμός στο 146%.
Το αρνητικό σενάριο έχει περιορισμένο downside μόλις 6%.

Για τον αναλυτή της CITI, τα βασικά σημεία είναι:

  1. Η μεγαλύτερη του αναμενομένου κερδοφορία της εταιρείας την επόμενη 3ετία, με τη CITI να ανεβάζει την εκτίμησή της για το EBITDA του 2022 στα €580 εκατ., 10% πάνω από τη σημερινή εκτίμηση της αγοράς.
  2. Για το 2023 και το 2024 η κερδοφορία εκτινάσσεται στα €730 εκατ. και €814εκατ. αντίστοιχα
  3. Οδηγός για το άλμα που συντελείται στην κερδοφορία της εταιρείας, αποτελούν τόσο η κλειδωμένη, υψηλή κερδοφορία του τομέα Μεταλλουργίας για τα επόμενα 2 έτη, σε μία περίοδο που μεγάλο μέρος της παγκόσμιας παραγωγής αλουμινίου βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω των υψηλών τιμών ενέργειας, όσο και η σημαντική ενδυνάμωση του τομέα Ενέργειας της εταιρείας με την ένταξη της νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής που θα ενισχύσει σημαντικά την κερδοφορία του τομέα λόγω της υψηλής της απόδοσης
  4. Η σημαντικά μειωμένη έκθεση της εταιρείας σε Ρωσικό αέριο (<10% από 30-35% προηγουμένως) και η διαφοροποίηση του μείγματος φυσικού αερίου μέσω της δέσμευσης σημαντικών θέσεων στον τερματικό σταθμό LNG της Ρεβυθούσας.
Η πτώση της μετοχής έχει έλθει σαν απόρροια της γενικής αβεβαιότητας που οι αγορές προεξοφλούν όσον αφορά την ύφεση και τα μεγάλα προβλήματα που προκύπτουν ειδικά για την ευρωπαϊκή οικονομία σε σχέση με την άνοδο του ενεργειακού κόστους.
Όμως όπως φαίνεται η ανάλυση της Citi μας εξηγεί γιατί είναι θωρακισμένος ο Μυτιληναίος και παράλληλα πώς ελέγχει την εξάρτησή του από το ρωσικό αέριο, μειώνοντάς την.
Η ανάλυση αποτελεί σημαντικό εργαλείο καθώς υπολογίζει τις ανοδικές κερδοφορίες των επομένων χρόνων με εκτίμηση του ενεργειακού κόστους.
Σε κάθε περίπτωση η ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου των ΑΠΕ θα είναι σημαντική υπόθεση αφού θα πριμοδοτηθεί στην επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης.
Οι ευκαιρίες στις αγορές δημιουργούνται από τις πτώσεις των αποτιμήσεων και εδώ έχουμε έναν μεγάλο οίκο να αναλύει την επιλογή του.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης