Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Συμφωνία της Engie με την Αλγερία για την παράδοση φυσικού αερίου

Συμφωνία της Engie με την Αλγερία για την παράδοση φυσικού αερίου
Η Αλγερία αναθεωρεί τις τιμές του φυσικού αερίου για όλους τους πελάτες της
Σχετικά Άρθρα

Tριετές συμβόλαιο με τη γαλλική εταιρεία Engie υπέγραψε η Αλγερία για την παράδοση φυσικού αερίου με νέα τιμή, αναφέρει σημερινή (7/7) ανακοίνωση της Sonatrach.

Η Αλγερία αναθεωρεί τις τιμές του φυσικού αερίου για όλους τους πελάτες της για να αντιμετωπίσει τις αυξήσεις στις διεθνείς αγορές, όπως μετέδωσε το Reuters.

Φόβος για την εθνικοποίηση της EDF

Σημειώνεται ότι χθες (6/70 έγινε γνωστή η πλήρης εθνικοποίηση της EDF, στην οποία το κράτος κατέχει ήδη το 84%. Ειδικότερα, σχέδια αναδιάρθρωσης του ενεργειακού κολοσσού καταρτίζονταν εδώ και καιρό, ωστόσο η κυβέρνηση Macron εξετάζει την επιτάχυνση αυτών, ιδιαίτερα, εάν θα αναβιώσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για εθνικοποίηση της φορτωμένης με χρέη εταιρίας, μετά τη δύσκολη κατάσταση που προκλήθηκε στην αγορά ενέργειας λόγω της ρωσοουκρανικής εισβολής, όπως ανέφερε το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος. 

Σκοπός είναι η αναδιοργάνωση της επιχείρησης με επίκεντρο την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας, υποστήριξαν στο Bloomberg, μέσω της χρηματοδότηση των βασικών πυρηνικών και υδροηλεκτρικών δραστηριοτήτων της εταιρείας στη Γαλλία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης