Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Le Maire: Η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί για πλήρη διακοπή παραδόσεων ρωσικού αερίου.

Le Maire: Η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί για πλήρη διακοπή παραδόσεων ρωσικού αερίου.
Η Ευρώπη απέτυχε να δώσει προτεραιότητα στην ενεργειακή ασφάλεια και τώρα έχει βρεθεί υπερβολικά εξαρτημένη από τη ρωσική ενέργεια και πληρώνει υψηλές τιμές για την ενέργεια

Η Ευρώπη απέτυχε να δώσει προτεραιότητα στην ενεργειακή ασφάλεια και τώρα έχει βρεθεί εκτεθειμένη και υπερβολικά εξαρτημένη από τη ρωσική ενέργεια, οπότε αναγκάζεται πληρώσει υψηλές τιμές για την ενέργεια.
Αυτό είναι το μεγάλο λάθος που καλείται να αντιμετωπίσει σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο, γεγονός που επιφέρει ρωγμές στην συνοχή της.
Η Γαλλία αντιμετωπίζει αυτό το ζήτημα με την επανεθνικοποίηση της μεγαλύτερης ενεργειακής εταιρείας κοινής ωφελείας της προκειμένου να διασφαλίσει την επιβίωση μέσω της πυρηνικής ενέργειας.
Η Γερμανία, η οποία είναι αναμφισβήτητα η χώρα που έχει υποφέρει περισσότερο από αποτυχίες ενεργειακής ασφάλειας, μπορεί σύντομα να χρειαστεί να διασώσει τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις κοινής ωφελείας της επίσης.

Σε σημερινές του δηλώσεις Κυριακή 10 Ιουλίου, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί για την πλήρη διακοπή των παραδόσεων ρωσικού φυσικού αερίου.
«Ας προετοιμαστούμε για μια πλήρη διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου», είπε ο κ. Le Maire σε μια οικονομική διάσκεψη στην Αιξ-αν-Προβάνς, στη νότια Γαλλία, σήμερα Κυριακή 10 Ιουλίου.
«Αυτό είναι το πιο πιθανό σενάριο σήμερα».

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://www.bankingnews.gr/energeia/articles/632283/me-energeiako-krax-apeileitai-i-ee-poio-einai-to-megalo-lathos-pou-plironei-akriva

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης