Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ο.Veran: Η κρατικοποίηση της EDF δεν θα αυξήσει τους λογαριασμούς ρεύματος στα γαλλικά νοικοκυριά

Ο.Veran: Η κρατικοποίηση της EDF δεν θα αυξήσει τους λογαριασμούς ρεύματος στα γαλλικά νοικοκυριά
Η γαλλική κυβέρνηση προχώρησε σε αυτή την κίνηση, καθώς η EDF αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και χρειάζεται βοήθεια
Σχετικά Άρθρα

Η σχεδιαζόμενη εθνικοποίηση της γαλλικής εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας EDF δεν θα οδηγήσει σε αύξηση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας των γαλλικών νοικοκυριών, δήλωσε χθες (10/7) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Olivier Veran, σύμφωνα με το Reuters.

«Η εθνικοποίηση της EDF δεν θα έχει καμία επίπτωση στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για τον γαλλικό λαό» στην τηλεόραση LCI.

Η αιτία της κρατικοποίησης

Η γαλλική κυβέρνηση προχώρησε σε αυτή την κίνηση, καθώς η EDF αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και χρειάζεται βοήθεια, προκειμένου να ξεπεράσει τη χειρότερη ενεργειακή κρίση της Ευρώπης.

Η EDF παλεύει τα τελευταία χρόνια με διάφορα ζητήματα στον γηρασμένο στόλο των αντιδραστήρων της και με υπερβάσεις κόστους κατά την κατασκευή νέων. Η EDF, στην οποία το κράτος έχει ήδη μερίδιο 84%, είναι μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις κοινής ωφελείας της Ευρώπης και είναι κεντρική στην πυρηνική στρατηγική της Γαλλίας, την οποία η κυβέρνηση στηρίζει για να αμβλύνει τον αντίκτυπο της εκτίναξης των τιμών της ενέργειας που επιδεινώθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το σχέδιο σηματοδοτεί ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις μπορεί όλο και περισσότερο να αναγκάζονται να προστατεύουν τις ενεργειακές εταιρείες τους από την αναταραχή που έχει προκαλέσει ο πόλεμος της Ρωσίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης