Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ως τις 19/7 οι λεπτομέρειες της εθνικοποίησης της EDF

Ως τις 19/7 οι λεπτομέρειες της εθνικοποίησης της EDF
Η εκτίμηση του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας
Σχετικά Άρθρα

Έως τις 19 Ιουλίου αναμένονται οι ανακοινώσεις από την γαλλική κυβέρνηση για τη διαδικασία της εθνικοποίησης του ομίλου ηλεκτρικής ενέργειας EDF, σύμφωνα με το Reuters.

Σημειώνεται ότι την περασμένη βδομάδα, έγινε γνωστή η πρόθεση της Γαλλίας να εθνικοποιήσει πλήρως την EDF, στην οποία το κράτος κατέχει ήδη μερίδιο 84%, χωρίς να εξηγήσει πώς θα το κάνει. Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι θα διευκρινίσει τα σχέδιά του πριν ανοίξει η αγορά το αργότερο στις 19 Ιουλίου.

Τα προβλήματα του Ομίλου

Παράλληλα, η EDF έρχεται αντιμέτωπη με έκτακτες διακοπές στον πυρηνικό της στόλο, καθυστερήσεις και υπερβάσεις κόστους στην κατασκευή νέων αντιδραστήρων και ανώτατα όρια τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας που επέβαλε η κυβέρνηση για να προστατεύσει τους Γάλλους καταναλωτές από την εκτίναξη των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας. Δύο πηγές δήλωσαν στο Reuters αυτή την εβδομάδα ότι η κυβέρνηση ήταν έτοιμη να πληρώσει έως και 10 δισεκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει το 16% του μεριδίου του ομίλου που δεν κατέχει ήδη

Τέλος, τόνισαν ότι το κράτος θέλει να κινηθεί γρήγορα και πιθανότατα θα δρομολογήσει μια εθελοντική προσφορά στην αγορά αντί να προωθήσει ένα νομοσχέδιο εθνικοποίησης μέσω του κοινοβουλίου.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης