Επικαιρότητα

Πολιτική κρίση στην πόρτα των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων - Μακρόν: Πρέπει να εξοικονομήσουν ενέργεια οι καταναλωτές

Πολιτική κρίση στην πόρτα των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων - Μακρόν: Πρέπει να εξοικονομήσουν ενέργεια οι καταναλωτές
Σφίγγει σταδιακά ο κλοιός γύρω από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις καθώς οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης δημιουργούν έντονη δυσαρέσκεια και προκαλούν πολλαπλές συνέπειες.
Ο Ντράγκι αναμένεται να είναι το δύτερο θύμα μετά τον Τζόνσον, ενώ ο Μακρόν που ακόμα δεν έχει σχηματίσει κυβέρνηση, ζητά από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να μειώσουν την κατανάλωση.
Κρίσιμη παράμετρος παραμένει πάντα η εύρυθμη επαναλειτουργία του Nord Stream 1, για τον οποίο όμως υφίσταται πρόβλημα καθώς οι Ρώσοι δεν έχουν παραλάβει ακόμα την τουρμπίνα που επισκευστηκε στον Καναδά.

Αν οι Γερμανοί δεν βρουν τον τρόπο να εξομαλύνουν τις ροές, όπως επέμειναν την προηγούμενη εβδομάδα σε σχέση με την επιστροφή της τουρμπίνας στην Ρωσία και παράκαμψη των κυρώσεων, τότε η κρίση θα επιδεινωθεί σε όλα τα επίπεδα με άμεσα αποτελέσματα στην οικονομία καθιστώντας ακόμα πιο ευάλωτες τις σημερινές κυβερνήσεις.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://www.worldenergynews.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE/articles/536273/germania-oi-pente-aksones-tis-stratigikis-anthektikotitas

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης