Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ο ρωσικός χρυσός στο επόμενο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ - Οι ενεργειακές συστάσεις στα κράτη μέλη

Ο ρωσικός χρυσός στο επόμενο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ - Οι ενεργειακές συστάσεις στα κράτη μέλη
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να ζητήσει από τις χώρες την ΕΕ την υιοθέτηση ορίων στην ποσότητα ενέργειας που καταναλώνεται σε δημόσια κτίρια, γραφεία και εμπορικά ακίνητα.

Νέο γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας ετοιμάζεται να παρουσιάσει η ΕΕ εντός της εβδομάδας, με τις απαγορεύσεις στις εισαγωγές του ρωσικού χρυσού, να συμπληρώνουν τα κενά, σύμφωνα με δηλώσει ανώτατων αξιωματούχων στο Reuters.

Τα νέα μέτρα θεωρούνται «ένα πακέτο συντήρησης και ευθυγράμμισης». Αυτό το λεγόμενο πακέτο εφαρμογής θα περιλαμβάνει την απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού χρυσού, ο οποίος αποτελεί τη μεγαλύτερη μη ενεργειακή εξαγωγή της χώρας.

Η κίνηση αυτή συμφωνήθηκε στη σύνοδο κορυφής της G7 τον περασμένο μήνα από τα μέλη της ΕΕ Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία με τους ομολόγους τους από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπλέον, η νέα δέσμη κυρώσεων θα έχει ως στόχο να συμπεριλάβει το κλείσιμο κενών σε ήδη εγκεκριμένα τιμωρητικά μέτρα, όπως με την προσθήκη ορισμένων προϊόντων στον κατάλογο των απαγορευμένων αγαθών.

Στο επίκεντρο η εξοικονόμηση

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να ζητήσει από τις χώρες την ΕΕ την υιοθέτηση ορίων στην ποσότητα ενέργειας που καταναλώνεται σε δημόσια κτίρια, γραφεία και εμπορικά ακίνητα.Και αυτό προκειμένου να μειωθεί η ζήτηση για φυσικό αέριο, με φόντο τη μείωση των προμηθειών από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), οι προτάσεις της Κομισιόν προς τα κράτη – μέλη για βέλτιστη χρήση ενέργειας, περιλαμβάνουν τα εξής για τα δημόσια κτίρια:

 Το όριο για τη θέρμανση να είναι στους 19 βαθμούς Κελσίου.

 Ο διακόπτης για την ψύξη να ρυθμιστεί στους 25 βαθμούς Κελσίου.

«Η ενέργεια που εξοικονομείται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι ενέργεια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τον χειμώνα», επισημαίνει η επιτροπή στο έγγραφό της. Τέλος, οι προτάσεις της Επιτροπής για την εξοικονόμηση ενέργειας πρόκειται να συζητηθούν από τους υπουργούς Ενέργειας της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες στις 26 Ιουλίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης