Ενέργεια

Halliburton: Άλμα 41% στα κέρδη β' τριμήνου 2022, λόγω της έντονης ζήτησης γεωτρήσεων

Halliburton: Άλμα 41% στα κέρδη β' τριμήνου 2022, λόγω της έντονης ζήτησης γεωτρήσεων
Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της εταιρείας με έδρα το Χιούστον του Τέξας ήταν 442 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, ή 49 σεντς ανά μετοχή, για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, σε σύγκριση με 314 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, ή 35 σεντς ανά μετοχή, το προηγούμενο τρίμηνο
Η Halliburton Co σημείωσε αύξηση σχεδόν 41% στα προσαρμοσμένα κέρδη του β' τριμήνου σε σύγκριση με το α' τρίμηνο την Τρίτη 1/7, καθώς η άνοδος των τιμών του αργού ανέβασε τη ζήτηση για τις υπηρεσίες πετρελαιοπηγών της.
Οι παγκόσμιες τιμές του αργού, οι οποίες αυξήθηκαν πάνω από 6% το τρίμηνο, παρέμειναν πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι τους τελευταίους μήνες, κυρίως ενισχυμένες από τις δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία, τον δεύτερο μεγαλύτερο εξαγωγέα αργού στον κόσμο, μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Το ράλι στις τιμές και οι ανησυχίες για την προσφορά έχουν καλέσει εκκλήσεις από την κυβέρνηση Biden προς τους παραγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου να ξοδέψουν τα απροσδόκητα κέρδη για την αύξηση της παραγωγής.
Ο αριθμός των πλατφορμών στις ΗΠΑ αυξήθηκε στα 750 στο τέλος του δεύτερου τριμήνου, σε σύγκριση με 673 στο τέλος του πρώτου τριμήνου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes.
Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της εταιρείας με έδρα το Χιούστον του Τέξας ήταν 442 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, ή 49 σεντς ανά μετοχή, για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, σε σύγκριση με 314 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, ή 35 σεντς ανά μετοχή, το προηγούμενο τρίμηνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης