Διεθνή

Πολιτική κρίση στην Ιταλία: Παραιτήθηκε ο Draghi - Εκλογές στις 2 Οκτωβρίου

Πολιτική κρίση στην Ιταλία: Παραιτήθηκε ο Draghi - Εκλογές στις 2 Οκτωβρίου
Θα είναι η πρώτη φορά που η Ιταλία θα προσφύγει σε εκλογές το φθινόπωρο

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Mario Draghi και η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης να οδεύει σε πρόωρες εκλογές στις 2 Οκτωβρίου 2022.
Ο Ιταλός Πρόεδρος Sergio Mattarella έκανε δεκτή την παραίτηση και ζήτησε από τον Draghi να παραμείνει στο αξίωμα με υπηρεσιακή ιδιότητα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του.Η ανακοίνωση δεν ανέφερε εάν ο κ. Mattarella θα διαλύσει το κοινοβούλιο ή θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

«Μερικές φορές και οι κεντρικοί τραπεζίτες έχουν καρδιά», δήλωσε συγκινημένος ο Mario Draghi, ενημερώνοντας τη Βουλή για τις προθέσεις του.
Παρότι η Γερουσία έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης, με 95 ψήφους υπέρ και 38 κατά, ο Ιταλός πρωθυπουργός, εμμένοντας στις θέσεις του, θα υποβάλλει την παραίτησή του στον πρόεδρο Matarella, καθώς δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ευρεία συναίνεση για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το πιθανότερο σενάρια είναι προκηρυχθούν έκτακτες εκλογές στις 2 Οκτωβρίου 2022.
Σημειώνεται ότι θα είναι η πρώτη φορά που η Ιταλία θα προσφύγει σε εκλογές το φθινόπωρο.
Η απόφασή Draghi να παραιτηθεί από το πρωθυπουργικό αξίωμα, οφείλεται στο γεγονός ότι τα Πέντε Αστέρια,  η Lega και το Forza Italia, δεν έλαβαν μέρος στη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Γερουσία της Ρώμης.
Διαβάστε περισσότερα εδώ:

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης