Περιβάλλον

Σε εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα σε Έβρο, Λέσβο, Ηλεία και Χαλκιδική

Σε εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα σε Έβρο, Λέσβο, Ηλεία και Χαλκιδική

Για την κατάσβεση των πυρκαγιών έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες στα μέτωπα στον Έβρο, στη Λέσβο, στην Ηλεία και στη Χαλκιδική.

Ειδικότερα, από το πρωί τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν ρίψεις νερού στον Έβρο για την αντιμετώπιση της μεγάλης φωτιάς που καίει για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα στο δάσος της Δαδιάς.

Το πρωί, η εικόνα της πυρκαγιάς ήταν καλύτερη, με τη βροχή που ξεκίνησε να πέφτει να δίνει ελπίδες για τον περιορισμό της. Το χωριό της Δαδιάς δεν απειλείται πλέον, καθώς η φωτιά στράφηκε από χθες προς την Εθνική Οδό. Αυτή την ώρα στο μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκονται και επιχειρούν 320 πυροσβέστες με 68 οχήματα και 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα.

Παράλληλα συνδρομή παρέχουν το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, η ΕΛ.ΑΣ, οι Δασικές Υπηρεσίες Έβρου, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ. Ειδικότερα για τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας, διατίθενται 42 αστυνομικοί και 21 οχήματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και μέχρι στιγμής έχουν προβεί σε προληπτική εκκένωση-απομάκρυνση περισσότερων των 400 πολιτών από τις οικίες τους.


Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης