Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,43% για τον Nasdaq, άνοδος 0,13% για τον S&P, και 3% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 0,43% για τον Nasdaq, άνοδος 0,13% για τον S&P, και 3% για τον energy sector

90 μονάδες κέρδισε ο Dow

Mε μεικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street τη Δευτέρα, καθώς οι traders προετοιμάζονται για μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων καθώς και για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων από την Federal Reserve.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 90 μονάδες ή 0,28% στις 31,990 μονάδες
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,13% στις 3,966 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 3,71% στις 562,93 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,43% στις 11,782 μονάδες.

Σήμερα είναι η τελευταία εβδομάδα διαπραγμάτευσης για τον Ιούλιο - και ίσως την πιο σημαντική εβδομάδα του καλοκαιριού - με τη συνεδρίαση της Fed και τα στοιχεία για το ΑΕΠ. Σχεδόν το ένα τρίτο του S&P 500 πρόκειται να ανακοινώσει τριμηνιαία αποτελέσματα και αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων των Apple, Alphabet και Microsoft. Οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για το ενδεχόμενο μιας οικονομικής ύφεσης και ελπίζουν ότι η καταιγίδα ειδήσεων αυτής της εβδομάδας θα βοηθήσει τις προσδοκίες τους.

«Οι επενδυτές πιθανότατα πιστεύουν ότι η έκθεση του ΑΕΠ της Πέμπτης θα παρουσιάσει ένα δεύτερο τρίμηνο πτώσης, το οποίο είναι το ανεπίσημο σήμα ύφεσης», δήλωσε στο CNBC τη Δευτέρα ο Sam Stovall, της CFRA Research. «Ενώ η Fed πιθανότατα θα ανακοινώσει μια αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης την Τετάρτη, θα προσφέρει έναν πιο συγκρατημένο τόνο προς περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων. Βλέπουμε αυτό το ράλι αντίθετης τάσης να συνεχίζεται στο εγγύς μέλλον».

Οι μετοχές της Newmont Corporation υποχώρησαν 12% αφού η εταιρεία εξόρυξης ανέφερε τριμηνιαία απώλεια που μειώθηκε σχεδόν κατά 41% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, επηρεασμένη από την πτώση των τιμών του χρυσού.

Η Philips υποχώρησε 6% αφού η ολλανδική εταιρεία κατασκευής ιατρικού εξοπλισμού ανέφερε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία κέρδη, επικαλούμενη τα lockdown στην Κίνα και ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Από την άλλη πλευρά, οι ενεργειακές μετοχές κινήθηκαν υψηλότερα καθώς οι τιμές του πετρελαίου ανέβηκαν. Η Diamondback Energy, η Marathon Oil και η APA Corp σημείωσαν άλμα περίπου 6% η καθεμία. Η Chevron ήταν ο κορυφαίος κερδισμένος στον Dow, σημειώνοντας άνοδο 2,7%.

Και οι τρεις δείκτες έκλεισαν την περασμένη εβδομάδα υψηλότερα, με τον Dow να αυξάνεται κατά 2%. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο περίπου 2,6% και ο Nasdaq κατά 3,3%.

www.worldenergynews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης