Ενέργεια

Η Rosneft ξεκινά την κατασκευή τεράστιου τερματικού σταθμού πετρελαίου στην Αρκτική

Η Rosneft ξεκινά την κατασκευή τεράστιου τερματικού σταθμού πετρελαίου στην Αρκτική
Το λιμάνι θα γίνει ο μεγαλύτερος τερματικός σταθμός πετρελαίου της Ρωσίας με 102 δεξαμενές που θα κατασκευαστούν μέχρι το 2030

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Rosneft ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ξεκίνησε την κατασκευή ενός τερματικού σταθμού πετρελαίου στο λιμάνι Bukhta Sever της Αρκτικής, μέρος του τεράστιου έργου Vostok Oil, με στόχο τη διευκόλυνση της ανάπτυξης της θαλάσσιας διαδρομής του Βορρά.

Το λιμάνι θα γίνει ο μεγαλύτερος τερματικός σταθμός πετρελαίου της Ρωσίας με 102 δεξαμενές που θα κατασκευαστούν μέχρι το 2030, ανέφερε η εταιρεία.

Η Rosneft ηγείται του έργου που είναι συγκρίσιμο σε μέγεθος με την εξερεύνηση της Δυτικής Σιβηρίας τη δεκαετία του 1970 ή της πετρελαϊκής περιοχής Bakken των ΗΠΑ την τελευταία δεκαετία.

Η Ρωσία αντιμετωπίζει προκλήσεις στην ανάπτυξη της πετρελαϊκής της βιομηχανίας λόγω των σαρωτικών κυρώσεων της Δύσης που επιβλήθηκαν κατά της Μόσχας μετά την αποστολή στρατευμάτων του Κρεμλίνου στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο παγκόσμιος trader εμπορευμάτων Trafigura νωρίτερα αυτό το μήνα πούλησε το μερίδιο 10% του έργου Vostok Oil σε μια εμπορική εταιρεία στο Χονγκ Κονγκ, τη Nord Axis.
Η Rosneft προσέγγισε επίσης άλλες εμπορικές εταιρείες σχετικά με τη συμμετοχή στο έργο και πούλησε μερίδιο 5% στην Mercantile & Maritime για 4 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

Η Rosneft σχεδιάζει να μεταφορτώνει περίπου 30 εκατομμύρια τόνους (600.000 βαρέλια ημερησίως) πετρελαίου μέσω του λιμανιού Bukhta Sever ετησίως αρχικά με σταδιακή αύξηση σε 100 εκατομμύρια τόνους έως το 2030.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ξεκίνησε επίσης τις παραγωγικές γεωτρήσεις στο βόρειο πετρελαϊκό πεδίο Payakha, επίσης μέρος της Vostok Oil.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης