Ενέργεια

EIA: Μειώθηκαν κατά 4,5 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

EIA: Μειώθηκαν κατά 4,5 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

Υποχώρηση και στα αποθέματα βενζίνης

Τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, σύμφωνα με τη Διοίκηση Ενεργειακών Πληροφοριών EIA. Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 4,523 εκατ. βαρέλια έναντι προσδοκιών για υποχώρηση 1,037 εκατ. βαρελιών.

Τα αποθέματα αποστάγματος αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο κατά 0,784 εκατ. βαρέλια Η προσδοκία ήταν για άνοδο 0,5 εκατομμυρίων βαρελιών.
Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 3,304 εκατ. βαρέλια έναντι προσδοκιών για 0,857 εκατ. βαρελιών.

Σταρτηγικά αποθέματα

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα πουλήσει επιπλέον 20 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από το Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου ως μέρος του σχεδίου για να ηρεμήσουν οι τιμές του πετρελαίου που ενισχύθηκαν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και καθώς η ζήτηση ανακάμπτει από την πανδημία.

Η κυβέρνηση δήλωσε στα τέλη Μαρτίου ότι θα απελευθερώσει ένα ρεκόρ 1 εκατομμυρίου βαρελιών πετρελαίου την ημέρα για έξι μήνες από το SPR, που φυλάσσεται σε κοιλώματα αλατιού στις ακτές της Λουιζιάνα και του Τέξας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη πουλήσει 125 εκατομμύρια βαρέλια από τα αποθέματα με σχεδόν 70 εκατομμύρια βαρέλια να έχουν ήδη παραδοθεί στους αγοραστές, δήλωσε στους δημοσιογράφους ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.
Οι εκδόσεις SPR ήταν «σωσίβιο τροφοδοσίας» για τις εταιρείες πετρελαίου και διύλισης, καθώς η βιομηχανία συνεχίζει τις προσπάθειες να επαναφέρει την παραγωγή πετρελαίου στο δίκτυο μετά από μειώσεις κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας COVID-19, είπε ο αξιωματούχος.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ, ο στατιστικός βραχίονας του Υπουργείου Ενέργειας, δήλωσε αυτόν τον μήνα ότι η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ θα αυξηθεί σε περισσότερα από 11,9 εκατομμύρια bpd το 2022 και σε σχεδόν 12,8 εκατομμύρια bpd το 2023, από περίπου 11,2 εκατομμύρια bpd το 2021. Αυτό συγκρίνεται με ρεκόρ κοντά στα 12,3 εκατομμύρια bpd το 2019.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης