Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Συμπληρωματικός προϋπολογισμός εκτάκτου ενεργειακής ανάγκης με αύξηση δαπανών 1 δισ.

Συμπληρωματικός προϋπολογισμός εκτάκτου ενεργειακής ανάγκης με αύξηση δαπανών 1 δισ.
Το αποτύπωμα αυτής της εξέλιξης θα φανεί στο πρωτογενές έλλειμμα, που κινείται αυξητικά και μπορεί να διαμορφωθεί ακόμα και στην περιοχή του 3% του ΑΕΠ από 2% που είναι η πρόβλεψη στο Πρόγραμμα Σταθερότητας

Έξτρα «καύσιμα» έως 1 δισ. ευρώ για την κάλυψη των επιδοτήσεων στο ρεύμα προβλέπει ο νέος συμπληρωματικός προϋπολογισμός που βρίσκεται σε τροχιά κατάθεσης από το οικονομικό επιτελείο.
Με την ενεργειακή κρίση να βαθαίνει και τις ανάγκες για μέτρα στήριξης λόγω των κυμάτων της ακρίβειας και της πληθωριστικής έκρηξης να διογκώνονται στο οικονομικό επιτελείο προχωρούν σε νέα ένεση ρευστότητας από το μαξιλάρι των εσόδων και έχουν ήδη ενημερώσει τις Βρυξέλλες για το κόστος της άντλησης των συμπληρωματικών κεφαλαίων που φθάνει στο 0,5% - 0,6% του ΑΕΠ.

Με δεδομένο ότι η μέση τιμή της κιλοβατώρας για το ρεύμα έχει φθάσει τα 380 ευρώ και στο φυσικό αέριο τα 200,8 ευρώ ενώ η πρόβλεψη στον προϋπολογισμό είναι για 225 ευρώ και 100 ευρώ αντίστοιχα, αλλάζει δραστικά ο λογαριασμός της επιβάρυνσης, που ανεβαίνει πάνω τα 1,2 δισ. ευρώ καθώς το ράλι συνεχίζεται και ο προϋπολογισμός θα πρέπει να βάζει περισσότερα για να το αναχαιτίσει.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης