Ενέργεια

Γαλλία: Το χρονικό ορόσημο για την πληρότητα των αποθεμάτων φυσικού αερίου

Γαλλία: Το χρονικό ορόσημο για την πληρότητα των αποθεμάτων φυσικού αερίου
Προετοιμασίες ενόψει του δύσκολου και κυρίως άγνωστου χειμώνα

Έως την 1η Νοεμβρίου θα έχει φθάσει στο 100%  η πληρότητα των αποθεμάτων σε φυσικό αέριο στη Γαλλία ενόψει του δύσκολου χειμώνα, δήλωσε η υπουργός Ενέργειας της κυβέρνησης Agnes Pannier-Runacher στο C News TV, όπως μεταδίδει το Reuters.

Πρόκειται για την προετοιμασία των χωρών της ΕΕ ενόψει των λιγότερων προμηθειών ενέργειας από τη Ρωσία. Οι Βρυξέλλες από την πλευρά τους προτρέπουν τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εξοικονομήσουν φυσικό αέριο και να το αποθηκεύσουν για το χειμώνα, φοβούμενοι ότι η Ρωσία θα διακόψει εντελώς τις ροές ως αντίποινα για τις κυρώσεις για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα, οι χώρες της ΕΕ ενέκριναν ένα εξασθενημένο σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τον περιορισμό της ζήτησης, μετά την επίτευξη συμβιβαστικών συμφωνιών για τον περιορισμό των μειώσεων για ορισμένες χώρες.

Οι υπουργοί Ενέργειας συμφώνησαν ότι θα πρέπει να μειώσουν οικειοθελώς τη χρήση φυσικού αερίου κατά 15% από τον Αύγουστο έως τον Μάρτιο, σε σύγκριση με τη μέση ετήσια χρήση τους κατά την περίοδο 2017-2021.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης