Επικαιρότητα

Στρατιωτικές ασκήσεις του Ισραήλ, νότια της Κρήτης

Στρατιωτικές ασκήσεις του Ισραήλ, νότια της Κρήτης
Η κίνηση του Ισραήλ γίνεται την ώρα που η Άγκυρα προετοιμάζεται για την έξοδο του τουρκικού γεωτρύπανου «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν»
Δύο θαλάσσιες περιοχές νότια της Κρήτης δέσμευσε το Ισραήλ, από τις 26 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου για ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού.
 
Πρόκειται για μία κίνηση που αποτελεί σαφές μήνυμα κατά της Τουρκίας, καθώς οι συγκεκριμένες θαλάσσιες περιοχές συμπίπτουν με το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, το οποίο το Ισραήλ αμφισβητεί, σύμφωνα με τα Νέα.
Η κίνηση του Ισραήλ γίνεται την ώρα που η Άγκυρα προετοιμάζεται για την έξοδο του τουρκικού γεωτρύπανου «Abdulhamid Han», που βρίσκεται στο λιμάνι Τασουτζού, πιθανόν στις 9 Αυγούστου.
Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τόνιζαν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι οι συνεργασίες που έχει χτίσει η Αθήνα, παράλληλα με τη Λευκωσία, στο πλαίσιο των τριμερών και πολυμερών σχημάτων είναι ιδιαίτερα ισχυρές και δεν αμφισβητούνται. Υπενθυμίζουν δε ότι ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των υπουργείων Άμυνας Ελλάδας και Ισραήλ είναι πάντα ανοικτός και ο συντονισμός μεταξύ των δύο χωρών διαρκής.

Το Ισραήλ, σύμφωνα με πηγές του Πενταγώνου, μετείχε στην πολυεθνική άσκηση Μέδουσα και σε άλλες συνεκπαιδεύσεις, ενώ είχε ρόλο στην κρίση του «Oruc Reis».
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με το Ισραήλ.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης