Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ιταλία: Εγκρίνει πακέτο ύψους 14,3 δισ. ευρώ για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ιταλία: Εγκρίνει πακέτο ύψους 14,3 δισ. ευρώ για νοικοκυριά και επιχειρήσεις
Η μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα στην αντλία που έχει προγραμματιστεί να λήξει στις 21 Αυγούστου πρόκειται να παραταθεί έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Η Ιταλία σχεδιάζει να εγκρίνει την Πέμπτη ένα νέο πακέτο βοήθειας ύψους περίπου 14,3 δισ. ευρώ για να βοηθήσει επιχειρήσεις και νοικοκυριά από το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας και των τιμών, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με το Reuters.

Σύμφωνα με ένα προσχέδιο που είδε το Reuters, η Ρώμη θα επεκτείνει στο τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους τα υφιστάμενα μέτρα με στόχο τη μείωση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου για οικογένειες χαμηλού εισοδήματος καθώς και τη μείωση των λεγόμενων εισφορών «κόστους συστήματος».

Μεταξύ μιας σειράς μέτρων, η κυβέρνηση θα επεκτείνει ένα μπόνους 200 ευρώ που καταβλήθηκε τον Ιούλιο σε Ιταλούς χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος σε εργαζόμενους που δεν το έλαβαν προηγουμένως.Η μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα στην αντλία που έχει προγραμματιστεί να λήξει στις 21 Αυγούστου πρόκειται να παραταθεί έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Η Ρώμη εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να εμποδίσει τις ενεργειακές εταιρείες να προβούν σε μονομερείς αλλαγές στις συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου για τα νοικοκυριά μέχρι τον Οκτώβριο, σύμφωνα με το προσχέδιο.Με τα φορολογικά έσοδα να πηγαίνουν καλύτερα από τις προβλέψεις, η χρηματοδότηση του πακέτου δεν θα αυξήσει τον στόχο για το δημόσιο έλλειμμα, τον οποίο η Ρώμη επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα στο 5,6% της εθνικής παραγωγής φέτος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης