Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Goldman: Μειώνει την πρόβλεψη της τιμής του Brent στα 110 δολάρια αυτό το τρίμηνο

Goldman:  Μειώνει την πρόβλεψη της τιμής του Brent στα 110 δολάρια αυτό το τρίμηνο

Σε υψηλά επίπεδα οι τιμές του πετρελαίου παρά τα αρνητικά σοκ

 

Η Goldman Sachs αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψή της για την τιμή του Brent για αυτό το τρίμηνο στα 110 δολάρια το βαρέλι, από την προηγούμενη πρόβλεψη για 140 δολάρια το βαρέλι, αλλά η επενδυτική τράπεζα εξακολουθεί να πιστεύει ότι η υπόθεση για υψηλότερες τιμές πετρελαίου παραμένει ισχυρή.
Τις τελευταίες εβδομάδες, οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει από τη χαμηλή εμπορική ρευστότητα και «ένα τείχος ανησυχιών που αυξάνεται», ανέφερε η Goldman την Κυριακή. Αυτές οι ανησυχίες περιλαμβάνουν φόβους για ύφεση, την απελευθέρωση του SPR στις ΗΠΑ, την ανάκαμψη της ρωσικής παραγωγής αργού πετρελαίου και τα έκτακτα lockdown της Κίνας που σχετίζονται με τον COVID, σημείωσαν οι αναλυτές της τράπεζας.

Η Goldman Sachs εκτιμά ότι η υπόθεση για υψηλότερες τιμές του πετρελαίου εξακολουθεί να είναι ισχυρή με τις τρέχουσες ελλείψεις προσφοράς πολύ πάνω από τις προσδοκίες της τους τελευταίους μήνες, παρά την πρόσφατη υποχώρηση που οδήγησε σε παράγοντες όπως οι ανησυχίες για την παγκόσμια ύφεση.

Η αγορά θα παραμείνει σε μη βιώσιμα ελλείμματα σε τρέχουσες τιμές και η εξισορρόπησή της θα εξακολουθεί να απαιτεί «καταστροφή της ζήτησης πέρα ​​από τη συνεχιζόμενη οικονομική επιβράδυνση», ανέφερε η επενδυτική τράπεζα σε σημείωμα με ημερομηνία 7 Αυγούστου.

Οι τιμές του πετρελαίου κυμαίνονταν κοντά στα χαμηλά πολλών μηνών τη Δευτέρα, πιεσμένες από τις παρατεταμένες ανησυχίες για οικονομική επιβράδυνση.

Η Goldman εκτιμά ότι η απόκλιση μεταξύ των τιμών αναφοράς του Brent, που ήταν κατά μέσο όρο 110 δολάρια το βαρέλι τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, και της αντίστοιχης παγκόσμιας τιμής λιανικής του Brent, των 160 δολαρίων ανά βαρέλι, δεν είναι αρκετή για να προκαλέσει αρκετή καταστροφή της ζήτησης για να τερματιστεί το έλλειμμα προσφοράς.

«Η άνευ προηγουμένου έκπτωση των τιμών του Brent, ακόμη μεγαλύτερη από ό,τι περιμέναμε, μπορεί να εξηγηθεί από την επιδείνωση της ρωσικής ενεργειακής κρίσης, καθώς αυξάνει το κόστος μετατροπής του αργού πετρελαίου (Brent) σε τιμές λιανικής σε όλο τον κόσμο μέσω της αύξησης του φυσικού αερίου της ΕΕ τιμές, ναύλοι, USD και παγκόσμια χρήση διύλισης», ανέφερε.

Τιμές

Η Goldman μείωσε τις προβλέψεις της για την τιμή του Brent για το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο στα 110 και 125 δολάρια το βαρέλι, αντίστοιχα, έναντι των προηγούμενων προβλέψεων για 140 και 130 δολάρια. Διατήρησε αμετάβλητη την προοπτική του 2023 των 125 $.

Η επενδυτική τράπεζα προέβλεψε ότι οι λιανικές τιμές της βενζίνης και του ντίζελ στις ΗΠΑ θα ανακάμψουν στα 4,35 δολάρια και 5,50 δολάρια ανά γαλόνι, αντίστοιχα, μέχρι το τέταρτο τρίμηνο και κατά μέσο όρο στα 4,40 και 5,25 δολάρια το 2023.«Προβλέπουμε ότι οι τιμές λιανικής των καυσίμων στις ΗΠΑ θα αυξηθούν στο τέλος του έτους και στη συνέχεια θα μειωθούν από το 2ο τρίμηνο του 23 και μετά καθώς τα περιθώρια διύλισης και μάρκετινγκ αρχίζουν να ομαλοποιούνται», ανέφερε η Goldman. Η μέση λιανική τιμή της βενζίνης στις ΗΠΑ έφτασε στο ανώτατο όριο των 5,02 δολαρίων το γαλόνι στα μέσα Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία από την ομάδααυτοκινητιστών της Αμερικανικής Ένωσης Αυτοκινήτων.

Με χαμηλά αποθέματα και πιθανή αύξηση της παραγωγής της Σαουδικής Αραβίας/ΗΑΕ στην περιοχή των 500.000 βαρελιών ημερησίως (bpd), η οποία θα εξαντλήσει περαιτέρω τη «ρεκόρ χαμηλής πλεονάζουσας ικανότητας», οι κίνδυνοι στρέφονται σταθερά προς τα πάνω, σύμφωνα με αναλυτές της Goldman Sachs. έγραφε στο σημείωμα τον Ιούλιο. Στο χθεσινό σημείωμα, η Goldman είπε: «Ακόμα αναμένουμε ότι οι τιμές του Brent θα πρέπει να αυξηθούν πολύ πάνω από τις τιμές της αγοράς».
Οι τιμές του πετρελαίου διαπραγματεύονταν στα χαμηλά πολλών μηνών νωρίς τη Δευτέρα, με το Brent κάτω από τα 94 δολάρια το βαρέλι και το αργό WTI λίγο κάτω από τα 88 δολάρια το βαρέλι.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης