Ενέργεια

Η Γερμανία θα χάσει τον στόχο αποθήκευσης αερίου χωρίς πρόσθετα μέτρα - Σήμα κινδύνου από την Ρυθμιστική Αρχή

Η Γερμανία θα χάσει τον στόχο αποθήκευσης αερίου χωρίς πρόσθετα μέτρα - Σήμα κινδύνου από την Ρυθμιστική Αρχή
Η Bundesnetzagentur επεσήμανε ότι «δεν μπορεί να αποκλειστεί περαιτέρω επιδείνωση»
Σχετικά Άρθρα
Εάν οι μειωμένες ροές ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1 προς τη Γερμανία παραμείνουν στο σημερινό επίπεδο, η Γερμανία ενδέχεται να μην πετύχει τον στόχο αποθήκευσης φυσικού αερίου μέχρι τον Νοέμβριο.

Το ανησυχητικό εύρημα προέρχεται από την τελευταία έκθεση της γερμανικής ρυθμιστικής αρχής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, η οποία υποδηλώνει ότι η κατάσταση στο ενεργειακό σύστημα της χώρας είναι «τεταμένη».

Η Bundesnetzagentur επεσήμανε ότι «δεν μπορεί να αποκλειστεί περαιτέρω επιδείνωση».

Τις τελευταίες εβδομάδες, η ποσότητα ρωσικού φυσικού αερίου που ρέει μέσω του αγωγού Nord Stream 1 έχει μειωθεί και η καθυστέρηση στην παράδοση ενός αεριοστρόβιλου φέρεται να είναι ο λόγος για αυτές τις μειώσεις.

Την περασμένη εβδομάδα, ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς επεσήμανε ότι η Ρωσία καθυστερεί να πάρει πίσω τον αεριοστρόβιλο και να συνεχίσει την κανονική λειτουργία του αγωγού.

Περικοπές

Αρκετές πόλεις στη Γερμανία έχουν εισαγάγει μέτρα περιορισμού της ενέργειας για να βοηθήσουν τη χώρα να αυξήσει ταχύτερα τις δεξαμενές αερίου της.

Στην τελευταία της έκθεση διαχείρισης, η ρυθμιστική αρχή φυσικού αερίου της Γερμανίας δήλωσε: «Εάν οι ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream 1 παραμείνουν σε αυτό το χαμηλό επίπεδο, ένα επίπεδο αποθήκευσης 95% έως τον Νοέμβριο δύσκολα μπορεί να επιτευχθεί χωρίς πρόσθετα μέτρα.Η μείωση επηρεάζει τη μεταφορά φυσικού αερίου σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία, η Αυστρία και η Τσεχική Δημοκρατία».

Η ρυθμιστική αρχή πρόσθεσε ότι, από την Παρασκευή 5 Αυγούστου, οι ροές φυσικού αερίου από το Nord Stream 1 ήταν επί του παρόντος περίπου 20% της μέγιστης χωρητικότητας, ενώ η συνολική κατάσταση αποθήκευσης στη Γερμανία ήταν 70,39%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης