Τελευταία Νέα
Ενέργεια

RWE: Είμαστε σε συζητήσεις με όλους τους μεγάλους προμηθευτές LNG

RWE: Είμαστε σε συζητήσεις με όλους τους μεγάλους προμηθευτές LNG
Η επέκταση των τερματικών LNG είναι το κλειδί για τη βελτίωση της παροχής φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Η RWE διεξάγει συνομιλίες με όλους τους μεγάλους προμηθευτές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), όχι μόνο με το Κατάρ και τη Βόρεια Αμερική, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Markus Krebber, καθώς ο μεγαλύτερος παραγωγός ενέργειας της Γερμανίας συνεχίζει τις προσπάθειές του να αντικαταστήσει τους όγκους ρωσικού φυσικού αερίου.

Η RWE νωρίτερα φέτος δήλωσε ότι βρισκόταν σε συζητήσεις με πιθανούς προμηθευτές LNG στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Κατάρ, καθώς η Γερμανία προσπαθεί να διαφοροποιηθεί μακριά από τη Ρωσία, τον μεγαλύτερο προμηθευτή φυσικού αερίου της.

«Μιλάμε με κάθε είδους προμηθευτές και σίγουρα υπάρχουν και άλλες χώρες που έχουν σημαντική εξαγωγική ικανότητα LNG», είπε ο Krebber στον δημοσιογράφο μετά την παρουσίαση των τελικών αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου. «Οι συνομιλίες συνεχίζονται».

Η RWE, η οποία επηρεάζεται λιγότερο από τη μείωση των προμηθειών ρωσικού φυσικού αερίου από την ανταγωνιστική Uniper δήλωσε ότι απέστειλε 40 φορτία LNG στην Ευρώπη τους πρώτους έξι μήνες του 2022, τετραπλάσιο από το ποσό της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Ο Krebber είπε ότι η επέκταση των τερματικών LNG είναι το κλειδί για τη βελτίωση της παροχής φυσικού αερίου στην Ευρώπη, προσθέτοντας ότι η RWE θα γεμίσει τους τερματικούς σταθμούς μόλις κατασκευαστούν, συμπεριλαμβανομένης μιας προγραμματισμένης πλωτής μονάδας στο Bruensbuettel που στοχεύει να ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Δεκέμβριο.

«Η υποδομή στην Ευρώπη βρίσκεται σε οριακό σημείο», σημείωσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης