Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Shell: Διακοπή της παραγωγής σε τρεις πλατφόρμες λόγω διαρροής πετρελαίου

Shell: Διακοπή της παραγωγής σε τρεις πλατφόρμες λόγω διαρροής πετρελαίου
Βλάβη στον αγωγό που συνδέει τις πλατφόρμες
Η κορυφαία εταιρεία παραγωγής πετρελαίου των ΗΠΑ, Shell ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι διέκοψε την παραγωγή σε τρεις πλατφόρμες βαθέων υδάτων στον Κόλπο του Μεξικού, μετά από διαρροή σε δύο αγωγούς που συνδέουν τις πλατφόρμες, προσθέτοντας ότι αναμένεται να συνεχιστεί η λειτουργία του αγωγού την Παρασκευή.

Μια βλάβη σε μια διασταύρωση χερσαίου αγωγού στη Λουιζιάνα διέρρευσε περίπου δύο βαρέλια πετρελαίου, δήλωσε ο Chett Chiasson, εκτελεστικός διευθυντής της Greater Lafourche Port Commission. Η επισκευήαναμένεται να διαρκέσει περίπου μία ημέρα, πρόσθεσε.
Εκπρόσωπος της Shell είπε ότι η διαρροή, περίπου δύο βαρέλια πετρελαίου, έχει περιοριστεί και η εταιρεία αναμένει ότι οι αγωγοί Mars και Amberjack θα επιστρέψουν σε λειτουργία στις 12 Αυγούστου.

Η Shell ανακοίνωσε ότι οι πλατφόρμες Mars, Ursa και Olympus έκλεισαν λόγω της διαρροής. Και οι τρεις έχουν σχεδιαστεί για να παράγουν έως και 410.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα μαζί, σύμφωνα με στοιχεία στον ιστότοπο της εταιρείας.

«Η Shell συντονίζεται με τις τοπικές αρχές και κινητοποιεί προσωπικό και εξοπλισμό για να αξιολογήσει την κατάσταση», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Δεν εκτίμησε πότε οι αγωγοί μπορεί να ξαναρχίσουν τη λειτουργία τους.

Εναλλακτικές διαδρομές

Οι τρεις πλατφόρμες παραδίδουν ξινό αργό πετρέλαιο Mars, μια κατηγορία που προτιμάται από τα διυλιστήρια πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ασία. Η Shell είπε ότι αξιολογεί «εναλλακτικές διαδρομές ροής» για να μεταφέρει το πετρέλαιο στην ακτή μέσω άλλων αγωγών.

Οι τιμές του αργού αργού Mars ενισχύθηκαν για να διαπραγματεύονται με έκπτωση 50 σεντ ανά βαρέλι στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού στις ΗΠΑ.

Η Shell έκλεισε τους αγωγούς λόγω της διαρροής στον επίγειο ενισχυτικό σταθμό Fourchon. Ο σταθμός συμβάλλει στην αύξηση της πίεσης του αγωγού και στην προώθηση της ροής αργού πετρελαίου στις χερσαίες εγκαταστάσεις αποθήκευσης στο Clovelly της Λουιζιάνα.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του λιμανιού Fourchon, Michael Kinler, δήλωσε ότι δεν υπήρχαν σημάδια βανδαλισμού στον σταθμό αναπλήρωσης και η ποσότητα πετρελαίου που διέρρευσε δεν ήταν αρκετή για να σταματήσει την κυκλοφορία στην πλωτή οδό ή στους δρόμους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης