Ενέργεια

Γερμανία: Υπογραφή μνημονίου για την προμήθεια δύο πλωτών τερματικών σταθμών LNG

Γερμανία: Υπογραφή μνημονίου για την προμήθεια δύο πλωτών τερματικών σταθμών LNG

Μέσω των δύο FSRU, η Γερμανία θα μπορεί να εισάγει έως και 12,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) LNG ετησίως, ή περίπου το 13% της συνολικής ζήτησης φυσικού αερίου της χώρας το 2021

 

Η Γερμανία υπέγραψε την Τρίτη μνημόνιο συμφωνίας (MoU) με τους κορυφαίους εισαγωγείς αερίου της χώρας Uniper, RWE, EnBW και VNG για την προμήθεια δύο πλωτών υγροποιημένων τερματικούς σταθμούς φυσικού αερίου (LNG).

Σύμφωνα με το Μνημόνιο, οι δύο προγραμματισμένες Πλωτές Μονάδες Αποθήκευσης και Επαναεριοποίησης (FSRU) στο Wilhelmshaven και το Brunsbuettel θα τροφοδοτηθούν πλήρως από την αναμενόμενη έναρξη λειτουργίας τους τον ερχόμενο χειμώνα έως τον Μάρτιο του 2024, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Robert Habeck.
«Αυτή είναι μια σημαντική ημερομηνία στη σειρά των βημάτων που έχουμε λάβει από την αρχή του έτους, για να γίνουμε ανεξάρτητοι και λιγότερο επιρρεπείς στον εκβιασμό από τον (Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ) Πούτιν και να δώσουμε στη Γερμανία μια ισχυρή και ανθεκτική ενεργειακή υποδομή , ή στην προκειμένη περίπτωση υποδομή φυσικού αερίου», είπε.

Μέσω των δύο FSRU, η Γερμανία θα μπορεί να εισάγει έως και 12,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) LNG ετησίως, ή περίπου το 13% της συνολικής ζήτησης φυσικού αερίου της χώρας το 2021, σύμφωνα με τους αριθμούς της ερευνητικής εταιρείας Enerdata.

Το Nord Stream 1, το οποίο ανήκει κατά πλειοψηφία στη Gazprom, προμηθεύει συνήθως 55 bcm ετησίως στην Ευρώπη, αλλά αυτή τη στιγμή λειτουργεί με μόλις το 20% της χωρητικότητάς του, επικαλούμενος καθυστερημένο ή ελαττωματικό εξοπλισμό, ενώ η Γερμανία λέει ότι αυτό αποτελεί πρόσχημα για να βλάψει την τοπική οικονομία.

«Το μνημόνιο συνεννόησης διασφαλίζει ότι αυτά τα πλοία θα έχουν παραγγελίες για όλο το διαθέσιμο αέριο στη διάθεσή τους μέχρι τον Μάρτιο του 2024», είπε ο Χάμπεκ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης