Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Γερμανία θα μειώσει στο 7% το φόρο επί των πωλήσεων στο φυσικό αέριο

Η Γερμανία θα μειώσει στο 7% το φόρο επί των πωλήσεων στο φυσικό αέριο

Ο μειωμένος φορολογικός συντελεστής θα ισχύει όσο χρεώνεται η εισφορά, μέχρι τον Μάρτιο του 2024

 

Η Γερμανία θα μειώσει τον φόρο επί των πωλήσεων στο φυσικό αέριο στο 7% σε μια προσπάθεια να μετριάσει το πλήγμα των πρόσθετων χρεώσεων που επιβάλλονται στους καταναλωτές για να διασφαλίσει ότι οι ενεργειακές εταιρείες μπορούν να αντέξουν οικονομικά όλο και πιο ακριβές προμήθειες, δήλωσε την Πέμπτη ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Ο μειωμένος φορολογικός συντελεστής θα ισχύει όσο χρεώνεται η εισφορά, δηλαδή μέχρι τον Μάρτιο του 2024, πρόσθεσε ο Scholz.

Η Γερμανία είχε συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αυτή την εβδομάδα για να βρει έναν άλλο τρόπο μείωσης της επιβάρυνσης του κόστους για τους καταναλωτές, αφού η Επιτροπή αποφάνθηκε ότι η προσφορά της Γερμανίας για απαλλαγή από τον φόρο προστιθέμενης αξίας δεν ήταν δυνατή.

Το μέτρο έρχεται μετά την ανακοίνωση εισφορών αυτή την εβδομάδα που θα επιβαρύνουν εκατοντάδες ευρώ στον ενεργειακό λογαριασμό μιας μέσης οικογένειας.

Οι εισφορές θα επιβληθούν από την 1η Οκτωβρίου σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν την Uniper ) - τον μεγαλύτερο εισαγωγέα ρωσικού φυσικού αερίου της χώρας - και άλλους εισαγωγείς να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες τιμές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης