Ενέργεια

ΕΛΠΕ: Κέρδη ρεκόρ προβλέπονται για το β΄τρίμηνο που ανακοινώνεται σήμερα – Αναμένονται ανακοινώσεις για τη ΔΕΠΑ Υποδομών

ΕΛΠΕ: Κέρδη ρεκόρ προβλέπονται για το β΄τρίμηνο που ανακοινώνεται σήμερα – Αναμένονται ανακοινώσεις για τη ΔΕΠΑ Υποδομών
Με τη συνεισφορά του β΄τριμήνου, τα προσαρμοσμένα κέρδη του β΄6μηνου προβλέπονται στα 224 εκατ. ευρώ

Σήμερα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ, όπου η αγορά έχει αρχίσει να προεξοφλεί ρεκόρ κερδοφορίας. Σε αυτό βοηθά και το ισχυρό δολάριο, ενώ αναμένονται και ισχυρές ταμειακές ροές, που θα καλύψουν τις ανάγκες για κεφάλαιο κίνησης και επενδύσεων.

Το EBITDA του πετροχημικού προβλέπεται στα 23 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις από το εσωτερικό και το εξωτερικό αναμένονται ανοδικά 43% σε ετήσια βάση και το προσαρμοσμένο EBITDA προβλέπεται 40 εκατ. ευρώ έναντι 23 ένα χρόνο πριν.

Στη κερδοφορία, θα συμβάλλουν και οι ΑΠΕ με 5 εκατ. το τρίμηνο αυτό, σύμφωνα με την BETA ΑΧΕΠΕΥ. Συνολικά, το EBITDA του δευτέρου τριμήνου σε προσαρμοσμένη βάση, βασικά λόγω του διυλιστηρίου θα ανέλθει σε 366 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 369% από την αντίστοιχη περίοδο το β΄ τρίμηνο του 2021.

Αν σε αυτό συνυπολογιστούν και τα έκτακτα κέρδη, τότε το EBITDA ανέρχεται σε 445 εκατ. ευρώ για το β΄ τρίμηνο του 2022. Προβλέπεται ότι η καθαρή προσαρμοσμένη κερδοφορία θα είναι στα 220 εκατ. ευρώ, με τη συνολική να ανέρχεται στα 285 εκατ. ευρώ. Συνολικά για το α΄6μηνο, το EBITDA αναμένεται στα 465 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 143,5% σε ετήσια βάση με καθαρή κερδοφορία, προσαρμοσμένη στα 224 εκατ. ευρώ, αυξημένη κατά 966,7%.

Αν συμπεριλάβει κανείς και τα έκτακτα, τότε η κερδοφορία ανεβαίνει στα 946 για τα EBITDA και 632 εκατ. ευρώ για το τελικό αποτέλεσμα. Εκτιμάται ότι ο όγκος πωλήσεων έχει ανέλθει για το α΄6μηνο σε 7.442.000 μετρικούς τόνους (διυλιστήριο) και ο κύκλος εργασιών στα 6,533 δις. αυξημένος κατά 65,6%.

Παράλληλα, στο conference call που θα λάβει χώρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σήμερα το απόγευμα, αναμένονται και οι ανακοινώσεις για την πώληση του ποσοστού της ΔΕΠΑ Υποδομών που θα επιτρέψει τη διανομή μερίσματος 0,4 ευρώ/μετοχή.

Οι προβλέψεις της BETA

81_6.JPG



www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης