Έρευνα: Πεισματική άρνηση στις αδειοδοτήσεις φωτοβολταϊκών στο Ηνωμένο Βασίλειο - Ρεκόρ φόβου το 2021

Έρευνα: Πεισματική άρνηση στις αδειοδοτήσεις φωτοβολταϊκών στο Ηνωμένο Βασίλειο - Ρεκόρ φόβου το 2021
Η ηλιακή τεχνολογία θεωρείται βασικός συντελεστής στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στη Βρετανική Στρατηγική Ενεργειακής Ασφάλειας της Κυβέρνησης

Σημαντικά ευρήματα παρουσιάζει ανάλυση στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου καταγράφεται σημαντική άρνηση στην αδειοδότηση κατασκευής φωτοβολταϊκών σταθμών. Το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου 2021, απορρίφθηκαν projects συνολικής ισχύος 748 MW.

Η άρνηση είναι μεγάλη από το 2021, καθώς σε σύγκριση με όλο το 2017, 2018, 2019 και 2020 δεν προχώρησαν μόνο 4 έργα!

Σημειώνεται ότι η ηλιακή τεχνολογία θεωρείται βασικός συντελεστής στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στη Βρετανική Στρατηγική Ενεργειακής Ασφάλειας της Κυβέρνησης, που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.  Αυτή η στρατηγική καθορίζει τις φιλοδοξίες για παραγωγή 70 GW ενέργειας από ηλιακή τεχνολογία έως το 2035.

Η αναπληρώτρια διευθύντρια της Turley, Emma Kelly, δήλωσε: «Η ηλιακή ενέργεια θα πρέπει να συμβάλλει καθοριστικά στην αγορά ενέργειας, ειδικά καθώς προσπαθούμε να διαφοροποιήσουμε τα προϊόντα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για να διασφαλίσουμε τη διατήρηση του εφοδιασμού. «Η σημαντική αύξηση στην άρνηση χορήγησης πολεοδομικών αδειών για ηλιακά πάρκα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προτάσεις που ορίζονται στη Βρετανική Στρατηγική Ενεργειακής Ασφάλειας της Κυβέρνησης. Η ηλιακή ενέργεια συνεισφέρει επί του παρόντος 14 GW ενέργειας, επομένως έχουμε δρόμο να διανύσουμε πριν φτάσουμε τον στόχο των 70 GW».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο παρόν, τονίζοντας ότι: «Η συνεχιζόμενη αύξηση του κόστους της ενέργειας έχει δείξει πόσο σημαντική είναι η παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας για το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου. Μια αυξανόμενη τάση άρνησης άδειας σχεδιασμού για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν την ενεργειακή ασφάλεια είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα πίσω στον δρόμο μας προς το Net Zero».

www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης