Ενέργεια

Galushchenko (ΥΠΕΝ Ουκρανίας): Αναμένεται ο δυσκολότερος ενεργειακά χειμώνας

Galushchenko (ΥΠΕΝ Ουκρανίας): Αναμένεται ο δυσκολότερος ενεργειακά χειμώνας
Ο υπουργός πιστεύει πως η χώρα θα έχει αρκετά καύσιμα για να βγάλει τον χειμώνα
Την εκτίμηση ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι ο δυσκολότερος στη σύγχρονη ιστορία της Ουκρανίας διατύπωσε ο υπουργός Ενέργειας German Galushchenko, αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση που έχει ενσκήψει λόγω και της ρωσικής εισβολής.
Ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ουκρανία θα μπορέσει να συγκεντρώσει έγκαιρα την απαιτούμενη ποσότητα αερίου (ο στόχος είναι για 19 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα), η οποία απαιτείται για την θέρμανση των σπιτιών.
Σημειώνεται πως η Ουκρανία σταμάτησε τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία το 2015 και πλέον παίρνει αέριο από την υπόλοιπη Ευρώπη
 
«Πιστεύω ότι θα φτάσουμε, πάνω-κάτω, τα 19 δισεκατομμύρια» είπε ο Galushchenko, σημειώνοντας ότι η χώρα χρειάζεται αυτό το απόθεμα για ασφάλεια «σε κρίσιμες καταστάσεις».
Η κυβέρνηση δεν αποκαλύπτει τις εκτιμήσεις της όσον αφορά την οικιακή κατανάλωση, όμως ο Galushchenko είπε ότι ο ίδιος πιστεύει πως η χώρα θα έχει αρκετά καύσιμα για να βγάλει τον χειμώνα, αν και υποστήριξε ότι ο χειμώνας αυτός θα είναι ο χειρότερος για την Ουκρανία αφότου κέρδισε την ανεξαρτησία της, το 1991.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης